BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Van'da KCK sanıkları hakim karşısında

KCK’nın gençlik yapılanması operasyonu kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan 19 kişi, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Abone ol
Van’da Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan KCK’nın gençlik yapılanması operasyonu kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan 19 kişi, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.
Van Emniyet Müdürlüğü tarafından 7 ile 11 ay önce KCK’nın gençlik yapılanması operasyonu kapsamında, çoğunluğunu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu 19 kişi gözaltına alındı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan biri kadın 19 kişi, ‘PKK Terör örgütünün propagandasını yapmak’ ve ‘Şiddet ve cebir kullanarak eğitim ve öğretimi engellemeye çalışmak’ iddalarıyla bugün Van 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.Üniversitede değişik tarihlerde düzenlenen eylemlere katıldıkları belirlenen ve PKK terör örgütünün isteği doğrultusunda 21 Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirilen eğitim boykotuna katıldıkları öne sürülen sanıklar, bugünkü duruşmada üzerlerine atılı suçları kabul etmedi.

İlk duruşmada, tutuklu sanıklardan bazıları bir sonraki duruşma için Kürtçe savunma taleplerinin yazılı olduğu dilekçelerini mahkeme heyetine sundu. Mahkeme heyeti bu talepleri bir sonraki duruşma için değerlendirmeye alacağını belirtilirken, saat 11.00’de başlayan duruşma halen devam ediyor.