BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

HAS Parti'den il başkanları toplantısı

HAS'lı Erdoğan, partilerini halka acık hale getirerek, siyasette milletin egemenliğini tesis edeceklerini bildirdi.

Abone ol
HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, partilerini halka acık hale getirerek, siyasette milletin egemenliğini tesis edeceklerini bildirdi.
Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, 26 Aralıkta Ankara'da gerçekleştirdikleri il başkanları toplantısında Üyelerle İlişkiler Başkanlığı kurduklarını anımsattı. Bu birimin Türkiye siyaseti için yeni birim olduğunu ifade eden Erdoğan, partiyi üyelerle beraber yöneteceklerini belirtti.
Türkiye'de geleneksel siyasetin; büyük ölçüde Hazine yardımıyla ve az sayıda büyük sermaye tarafından finanse edildiğini, parti içi karar süreçlerinin partinin yükünü çeken üyelere açık olmadığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Kapalı devre siyaseti şeffaf, denetlenebilir, katılımcı demokrasiyle değiştirecek, böylece partiyi halka açık hale getirerek, siyasette millet egemenliğini tesis edeceğiz. Sözün özü; Halkın Sesi Partisi, siyaseti halka açıyor. Artık, partisine sahip çıkan, çalışmalara aktif katılan, seçme, seçilme, karar ve istişare süreçlerinde var olan, partisine aidatlarıyla destekleyen aktif üyelik dönemini başlatıyoruz. Üyelerimizle sürdürülebilir bir iletişim biçimi kurarak, halkı siyasetin asli öznesi yapmak istiyoruz. Kuracağımız bu yeni iletişim biçimi, siyasetin insanileşme, kitleselleşme ve yerelleşme süreçlerine de katkı sağlayacaktır.''