BIST 10.612
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.429,21
HABER /  GÜNCEL

Kağıt mendil müebbet hapis getirdi

Halasına tecavüz edip daha sonra da öldüren yeğen, spermlerini sildiği kağıt mendille yakayı ele verdi.

Abone ol
Adana'da halası Zehra D.'e (40) tecavüz ettikten sonra elle boğup 6 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen İbrahim A.'ı (19) cebinden çıkan kağıt mendildeki sperm lekesi yakalattı. DNA incelemesinde kendisine ait olan sperm lekesi ile öldürülen D.'de bulunan numunelerin tutması üzerine İbrahim A. "Cinayet" suçundan müebbet, "Cinsel istismar" suçundan ise 12 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.
Seyhan İlçesi'ne bağlı Araplar Köyü'nde korkunç şekilde öldürülen Zehra D.'in (40) cesedi 18 Aralık 2009'da sulama kanalındaki sazlıklarda bulundu. Bıçaklanarak öldürülmeden önce tecavüze de uğradığı belirlenen 8 çocuk annesi Zehra D.'in katil zanlısı olarak olay günü birlikte hayvan otlatmaya giden yeğeni İbrahim A. tutuklandı.

HUKUK ÖĞRENCİLERİ DE DURUŞMAYI İZLEDİ

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde halasını öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, cinsel istismarda bulunmak suçundan da 18 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istenen İbrahim A., karar duruşmasına çıktı.

Özel Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin de ders niteliğinde izlediği duruşmada katil zanlısı yeğen İbrahim A., son savunmasında, "Halamı ben öldürmedim. Halama böyle bir şey yapabilir miyim? O benim halam. Hayvan otlatmaya gittiğimiz doğru. İnek kaçtı. Ben de peşinden gittim" diyerek kendini savundu.

MÜEBBET VE 12 YIL 6 AY HAPİS

Mahkeme heyeti, İbrahim A.'ı, pantolonunun cebinde bulunan ve kendisine ait olduğu DNA incelemesi ile belirlenen kağıt mendildeki meninin halasının cinsel organından alınan numunelerle örtüşmesi üzerine halasına tecavüz edip öldürdüğüne kanaat getirdi. İbrahim A., halasını öldürmekten önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezası müebbet hapse çevrildi. Sanık, ?Cinsel istismar' suçundan ise 12 yıl 6 ay hapse çarptırıldı. Kararı fazla bulan İbrahim A., nezarethaneye götürülürken, "Halamı ben öldürmedim" diyerek ağladı.