BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.412,44
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ı ABD'ye fişleyen Koru mu?

Umur Talu, Koru ile Yeni Şafak ayrılığının perde arkasında Wikileaks belgeleri olduğunu iddia etti.

Abone ol
Umur Talu'dan Fehmi Koru'nun Yeni Şafak'tan ayrılışıyla ilgili bomba iddia! Talu'ya göre Koru, Erdoğan-Gül kavgasının kurbanı oldu. Talu, Wikileaks belgelerinde Erdoğan ile Gül arasındaki farkları anlatan gazetecinin Koru olduğu iddiasında! İşte o ilginç sözler;

Gazeteci Umur Talu, Habertürk'ten Balçiçek İlter'in konuğu oldu. Fehmi Koru ile Yeni Şafak gazetesi ayrılığını değerlendiren Talu, ünlü gazeteciyi yol ayrımına getiren süreçle ilgili oldukça ilginç iddialar ortaya attı.

"KORU, ERDOĞAN-GÜL ÇATIŞMASININ KURBANI OLDU"

Canlı yayında Koru'nun gazetesinden ayrılma sürecini değerlendiren Talu, Wikileaks belgelerini işaret etti, belgelerdeki Ankara hesaplaşmalarını anlattı. Koru'yu gazetesiyle ayrılık noktasına getiren sürecin Wikileaks belgelerinde yer alan iddialar olduğunu söyleyen Talu, AK Parti içerisinde var olduğu iddia edilen Erdoğan-Gül çatışmasına değindi. Koru'nun bu çatışmanın kurbanı olduğunu söyleyen Talu, AK Partililerin bu gerçeği kabullenmeleri gerektiğini ileri sürdü.
ERDOĞAN'I FİŞLEYEN KORU MU?

Fehmi Koru'nun bu çekişmeye dayalı bir sürecin sonunda Yeni Şafak'tan koptuğunu söyleyen Talu şöyle dedi:

Bence bu bu olay Abdullah Gül-Tayyip Erdoğan çatışması. Yine Wikileaks ayağı var tabii. Edelman'ın dışında bir ABD yetkilisinin yazdıkları var. Gül'e çok yakın bir gazetecinin fikirleri arasında 'Gül'ün Erdoğan'a göre daha seküleri daha demokrat olduğu belirtiliyor. Gazetecinin ismi verilmiyor ama Gül ailesine çok yakın olduğu vurgulanıyor. Aynı belgede bu düşüncelerin tam tersini savunanlar da var deniyor. Ayrıca, 1 Mart tezkeresi sürecinde yazdıkları ortada. Bence Fehmi Koru'ya haksızlık da yapılıyor. ABD'yle gizli işbirliği yaparken bir de ABD hakkında o yazıları yazacaksa helal olsun yani. 

İşte o anlar: