BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış'a göre Türk polisi daha insaflı

Devlet Bakanı Bağış, protesto gösterilerinde polisin tavrının AB'ye göre daha merhametli olduğunu savundu.

Abone ol
Devlet Bakanı Bağış, öğrencileri polisin coplamasına "Avrupa'daki polisin tepkisine bakarsanız bizim polisin daha merhametli olduğunu görürsünüz" yorumunu yaptı.
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Banu Güven'le Artı'da yumurtalı protesto gösterilerini yorumladı.
 
NTV canlı yayınında konuşan Egemen Bağış, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Benim ilk karşılaştığım protesto değildi, farklı protestolara maruz kaldım. Hiçbir zaman da o kadar ciddi, ulusal medyaya yansıyacak bir mesele olmadı. Eskişehir'de genç kardeşlerim protesto etmek istedi, güvenlik görevlileri susturmaya çalışınca 'Durun, AB standartlarında herkesin iki dakika protesto etme hakkı vardır' dedim ve genç kardeşime 'Söyle, sıkıntın ne?' diye sorduğumda 'Benim sana söyleyecek bir şeyim yok' deyip salonu terk etti. Bahçeşehir Üniversitesi'nde de benzer protestolara karşılaştım, orada da sabrettim.

Ancak yumurta atmak demokratik bir hak değil, kime olursa olsun. İster iktidar, ister muhalefet siyasetçilerine... Herhangi bir yöneticiye de olsa aynı tepkinin gösterilmesi gerekir. Son protestoda da ben dava falan açmadım, böyle bir yanlış bir intiba var. Sanki ceketi kirlendi diye dava açtı algısı var... Polis bana 'Şikayetçi misiniz?' diye sordu, ben de 'Evet, şikayetçiyim' dedim, çünkü kanunlara aykırı bir iş yapıldı. Dünyanın hiçbir ülkesinde hiç kimsenin kimseye yumurta atma hakkı yoktur.
Ha taş atmış, ha yumurta atmış... Ters köşeden atarsa gözünüze gelir, kör olursunuz. İlk olay olduğunda da işi biraz ti'ye almak istedim, 'Genç kardeşlerim yumurtaları israf edeceğine ben de sucuk getirseydim, yumurtalı sucuk yapıp yerdik' dedim, espri yaptım ama maalesef o nasırlaşmış yüreklere ulaşamadım.

Daha sonra cumhuriyet savcısı kendine vazife edinmiş, dava açmış. Ben de dava açıldığını duyunca 'Genç kardeşim hata ettiğini söylesin, hemen davamı geri çekerim' dedim, fakat genç kardeşimin avukatı açıklama yaptı, 'O özür dilesin, biz hata etmedik' diye. Kusura bakmayın ama bu dünyada hiç kimsenin kimseye yumurta atma hakkı yoktur. Size kızan bir meslektaşınız gelip size yumurta atarsa, bir tezgahtara kızan müşteri yumurta atarsa ülkeyi kadın budu köfteye çevirirler.