BIST 10.263
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.410,49
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

'Safahat'tan Şarkılar' büyüledi

Besteci Ertuğrul Erkişi'nin, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un ünlü eserinden bestelediği parçalardan oluşan ''Safahat'tan Şarkılar'' adlı konseri büyüledi

Abone ol

Besteci Ertuğrul Erkişi'nin, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un ünlü eserinden yola çıkarak bestelediği parçalardan oluşan ''Safahat'tan Şarkılar'' adlı konser, Ersoy'un ölümünün 74. yıl dönümü dolayısıyla Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

''Safahat'tan Şarkılar'' adlı albümün sponsorluğunu ve gecenin ev sahipliğini yapan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, konser öncesinde yaptığı konuşmada, Eyüp'ün tarih, kültür, ve sanat hayatına hizmet veren binlerce değerli insanın son istirahatgahı olma özelliğini taşıdığını, bu kişilerden birisinin de Mehmet Akif Ersoy olduğunu söyledi.

Ersoy'un ülkesine ve milli kültürüne karşı tarih önünde üstlendiği vazifeyi yerine getirmek için son nefesine kadar çalıştığını ve bu yolda büyük çileler çektiğini ifade eden Kavuncu, ''Mehmet Akif, Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi İstiklal Harbi'nde de Anadolu'nun işgalinden duyulan hüzünleri, düşmana karşı topyekün başlayan direniş azmini, kurtuluşa duyulan umudu ve büyük zafer sevincini en güzel hisseden, bu hisleri sanat diliyle gelecek yüzyıllara nakleden vatan şairimiz olmuştur'' diye konuştu.

Gecede, daha sonra Besteci Ertuğrul Erkişi, ''Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 74. yıl dönümü anısına Safahat'tan Şarkılar albümünde yer alan ''Safahat Okuyucusuna'', ''Bir Zamanlar'', ''Gönülle Başbaşa'', ''Zulmü Alkışlayamam'', ''Bülbül'', ''Ya Rab Bizi Kahretme'', ''Hüsran'', ''Ezelden Aşinayım'', ''Bir Gece'', ''Ordunun Duası'', ''Gitme Ey Yolcu'' ve ''Çanakkale Şehitlerine'' adlı bestelerini seslendirdi.