BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.493,22
HABER /  EKONOMİ

Resmi Gazete'de yayımlandı...Bazı oyuncak ve skuter ithalatında gözetim uygulanacak

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

TiCARET Bakanlığı, ithalatta gözetim uygulanmasına ilişkin tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Aralarında oyuncak bebek arabaları, skuter, oyuncak silahın da bulunduğu ürünlerin ithalatında ton başına 5 bin dolar ile 30 bin dolar arasında değişen gözetim uygulanacak.

Abone ol

Tebliğlerle, oyuncak bebek arabaları, skuter, oyuncak silahlar ile plastik ürünlerin ithalatında yürütülecek gözetime ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, aralarında oyuncak bebek arabaları, skuter, oyuncak silahın da bulunduğu ürünlerin ithalatında ton başına 5 bin dolar ile 30 bin dolar arasında değişen gözetim uygulanacak.

Öte yandan plastik ürünlerin ithalatında ise ton başına 3 bin 200 dolara kadar gözetim devrede olacak. 

Söz konusu ürünler ancak Ticaret Bakanlığınca (İthalat Genel Müdürlüğü) düzenlenecek gözetim belgesi ile ithal edilecek.

Gözetim belgelerinin geçerlilik süresi altı ay olacak.

Oyuncak bebek arabaları, skuter, oyuncak silahların da aralarında olduğu ürünlere ilişkin gözetim uygulaması bugünden itibaren, plastik ürünlere ilişkin gözetim uygulaması ise 30 gün sonra yürürlüğe girecek.

İthalat gözetimi nedir?

Gözetim uygulaması, bir eşyanın ithalatı esnasında, yerli üreticilerin zarar görmesini engellemek ve ithalat işleminden kaynaklanacak vergi kayıplarının önlenmesi amacıyla, eşyanın ithalatında üzerinden vergi hesaplanacak kıymet ile ilgili, adet başına asgari bir fiyat belirlenmesi uygulamasıdır.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İşte İstanbul'da ilçelere göre metrekare birim fiyatları... En düşük ve en yüksek ilçeler
Foto Galeri İşte İstanbul'da ilçelere göre metrekare birim fiyatları... En düşük ve en yüksek ilçeler Galeriye Gözat