BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.399,42
HABER /  MAGAZİN

Recep İvedik duymasın

Ünlü sanatçı Metin Akpınar'ın Recep İvedik filmi ile ilgili sözleri Şahan Gökbakar'ı üzecek.

Abone ol

Metin Akpınar, SKYTÜRK'te konuk olduğu Enver Aysever'in sunduğu 'Aykırı Sorular' programından sanatın insanlara bir şeyler anlatma sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

Metin Akpınar, "Eğer adı sanatsa bir olgunun, bunun bazı görevleri de vardır. Yoktur demek yanlış olur. Sanat da kendi sanat tüketicisini yetiştirmek zorundadır" ifadelerini kullandı.

Enver Aysever ise, Kemal Sunal'ın filmlerinde toplumsal konulara değindiğine vurgu yaparak, "Kemal Sunal'dan biz Recep İvedik'e nasıl geldik. Kemal Sunal, alt sınırımız olamaz mıydı yani?" sorusunu yöneltti. Metin Akpınar, ekonomideki 'kötü para iyi parayı kovar' söylemini hatırlattı ve "Sanatta da kötü davranış iyi davranışı kovar diye bir şey vardır" dedi.

Enver Aysever, "Siz seyrettiğiniz mi Recep İvedik'i?' sorusunu yöneltince, ünlü sanatçının yanıtı pek manidardı:

"Hayır, hayır. Benim çok şükür öyle hatalarım yoktur. AROG, GORA, İvedik, Mustafa falan gitmem, teşekkür ederim."

Metin Akpınar, bu noktaya gelmenin asıl sebebinin sanat tüketicisinde aranması gerektiğini vurgulayarak, "Yozlaşma da sarih. Çünkü sanat tüketicisinin talebi rafine olmayınca üretici de öyle üretmek zorunda kalıyor. Esasında olay şudur, emperyalizm sadece askeri, ekonomik, siyasi dayatma ile olmaz. Emperyalizm kültür dayatması da yapıyor. Aslında odur hatta. Benim ülkemde korkunç bir kültür emperyalizmi vardır. 46'dan beri devam etmektedir" diye konuştu.

Televizyon Gazetesi