BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.431,44
HABER /  GÜNCEL

Konyadan Filistine yardım eli!

Konyalı işadamları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar Gazze'ye 10 TIR dolusu yardımları dualar eşliğinde gönderdi.

Abone ol

İsrail'in Filistin'de başlattığı katliama duyarsız kalmayan Konyalı işadamları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların 10 TIR dolusu yardımları dualar eşliğinde Filistin'e gönderildi. Gıda, bakliyat, jeneratör ve tıbbı malzemeden oluşan yardım konvoyunun ikinci bölümünü oluşturan 4 TIR ise yarın yola çıkacak.

İsrail'in iki hafta önce başlattığı savaşa tepkiler çığ gibi büyürken Konyalılar, Filistin halkını yalnız bırakmıyor. Konyalı hayırseverlerin yardımlarından oluşan 10 TIR'lık konvoy için Mevlana Kültür Merkezi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Filistin'de yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduklarını belirtti. İsrail'in gerçekleştirdiği zulmü kınayan Başkan Akyürek, Konyalılar olarak Filistin halkının yanında olduklarını dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gazze'deki kardeşlerimiz için hepimiz elimizden gelen desteği veriyoruz. Hazırlanan 14 TIR'lık konvoy için tüm sivil toplum kuruluşlarına ve esnaflarımıza teşekkür ediyorum."

Konya Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Araştırma ve Dayanışma Vakfı (SADAV), Konyalı işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde hazırlanan 14 TIR'lık konvoydan 10'unun Gazze'ye gönderildiğini kaydeden Akyürek, vatandaşların yardımlarının devam etmesini istedi.

Filistin'e yardım kampanyasına öncülük eden sivil toplum kuruluşlarından biri olan SADAV Başkanı Ercan Uslu ise vatandaşların gösterdiği ilgiye teşekkür etti. Gazze'ye gitmek üzere 4 TIR'lık yardımın birkaç gün içinde yola çıkacağı bilgisini veren Uslu, savaşın bir an önce bitmesi için herkese büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından, Türk Kızılayı aracılığıyla Filistin'e ulaştırılacak 10 TIR dualar eşliğinde Gazze'ye yola çıktı. Törene Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Konya Eczacılar Odası Başkanı Harun Kızılay, merkez ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.