BIST 10.159
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.395,01
HABER /  POLİTİKA

Ergenekon iki partiyi gerdi

Ergenekon’un 10. dalgası sonrasında tepki gösteren Baykal’a AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün yanıt verdi.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Ergenekon davası AKP ile CHP arasında tartışmaları tırmandırmaya devam ediyor. 10. Dalga operasyonu dün düzenlediği basın toplantısı ile eleştiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a AKP, Grup Başkanvekili Nihat Ergün aracılığıyla yanıt verdi. Ergün, “Türkiye'de işlenen ve işlenmek istenen cinayetlerin üstü "Cumhuriyetle hesaplaşılıyor" sözleriyle örtülemez” dedi.

BAYKAL’I YARGI DEĞERLENDİRMELİ
Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Ergün, “Sayın Baykal'ın uzun zamandır yargıyı tehdit eden ve toplum kesimlerini tahrike soyunan bir rol oynaması da manidardır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi konusunda yargıyı etki altına alma girişimi, Şemdinli davasında yargıya hakaretler yağdırması, Cumhurbaşkanı seçiminde 367 ile tehditkar tutumlar, partimize açılan kapatma sürecinde açıkça taraf olması, Danıştay saldırısı ile ilgili suçu hükümete yıkma teşebbüsleri, şimdi de Ergenekon davasında açıkça taraf haline gelmesi, yargı mercilerinin özel olarak değerlendirmesi gereken bir durumdur.”


SİZİ KİMSE DİNLEMİYOR
Nihat Ergün, CHP genel merkezinde böcek bulunması ile ilgili olarak da, “Sayın Baykal sizi kimse dinlemiyor. Baykal'ın dinleme iddialarını gördük. Bir komisyon kurduk. CHP'liler kendilerini başkalarına dinletip, sonra da bizi başkaları dinliyor diye bağırmaktadır. Bu onların bir adeti bir geleneği olmuştur” iddiasında da bulundu.

BIRAKIN YARGI ÇALIŞSIN
“Hakkın hukukun değirmeni yavaş döner, ince işler. Bırakalım yargı çalışsın, Cumhuriyetin Türkiye'nin geleceğini karartmak isteyenler bir daha cesaret bulamasınlar” diyen Nihat Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Hiç kimse halkı hükümete karşı silahlı isyana teşvik etmesin. Cumhuriyet Gazetesi bir daha 3 kez bombalanmasın. Kimsenin iş yerinde evinde bombalar bulunmasın, derelere atılmış silahlar olmasın... Millet egemenliğinin kullanılmasına kimse engel olmasın, gayrimüslim vatandaşlar öldürülmesin, Başbakanlara, Genelkurmay Başkanlarına suikast planları ele geçirilemesin... İllegal örgütler taşeron olarak kullanılamasın... Kimse bunların görmezden gelinmesini beklemesin...”

BAYKAL RAHATSIZ
CHP liderini “belli ki, laik devletin din ve vicdan hürriyeti sağlayan ilkesinden rahatsızdır” diye de suçlayan Nihat Ergün, “Baykal, sosyal devletten rahatsızdır, Alevi ve Kürt vatandaşlarımızın daha fazla haklardan yararlanmasından rahatsızdır, yasaların herkese eşit ve adil bir şekilde uygulanmasından rahatsızdır. Sayın Baykal nasıl bir Cumhuriyet hayal etmektedir? Sayın Baykal sizi paniğe sevk eden şey nedir? Yoksa Ergenekon virüsünün size de bulaşmış olmasından mı endişe ediyorsunuz? Sizin başınızı ağrıtan bu mudur?” diye suçlamalarda bulundu.