BIST 10.226
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,50
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Terörden Kurtuluş Savaşı

Kürt Teali Cemiyeti hortladı mı?

Abone ol

2009'un yeni kitapları raflarda yerlerini almaya başladı. Bu yılda birbirinden önemli ve değerli kitaplar okurların beğenisine sunuluyor. Yeni çıkan kitaplardan gözümüze çarpanları sizler için derledik.



Emekli Kurmay Albay Osman Akagündüz'ün, terör ve PKK terörü üzerine büyük tecrübelerini ve çözüm önerilerini kaleme aldığı TERÖRDEN KURTULUŞ SAVAŞI, uluslararası bir insanlık ve düzen problemi olan teröre net ve keskin bir bakışa sahip bir çalışma. Belli bir soruna, dolambaçsız bir yaklaşım ve net çözüm önerileriyle yaklaşan bir kaynak.
PKK'nın mevcut varlığı ve uygulamadaki politikaları ile Kürt Teali Cemiyeti dönemi uygulamaları arasında kurduğu paralelliklerle, Türkiye'nin asırlık bir oyunla karşı karşıya olduğunu iddia ediyor.



Kabala'ya göre ön sevişme sevişmenşn vazgeçilmez bir unsurudur. Örnek olarak öpüşme,ruhları birleştirmenin güçlü bir yoludur. Neden mi? Nefes temelde bir insanın ruhunun özelliğidir. Nefes tutkulu bir öpüşme aracılığıyla birbirine karıştığında,iki ruh birleşir. Kabala'nın Seks kitabı,bütün insan ilişkilerinin arasında en önemlisi olan sekse dair yapılmış en kışkırtıcı araştırma.

 



Bu kitap Alevilerin içindeki değişik eğilimlere, çözüm önerilerine, görüşlere odaklanarak, son dönemde yükselen Alevi örgütlenmesinin ve netleşen Alevi taleplerinin bir fotoğrafını çekmeyi, bir durum tespiti yapmayı amaçlıyor.

 

 





Bu kitap, ÇEKİM YASASI'nın insanoğlu için, içinde barındırdığı çözümleri ve insan sağlığı için önemini anlamak ve anlatmak çabasının bir ürünüdür... Bir anlamda bu SIR'rı özümseme ve ilk kez bilimsel bir yaklaşımla ifade edebilme gayreti ve heyecanıdır...



İnsan beyninin ön korteksi kısa süreli anıları depolar. Bu anılar yalnızca insanın o an içinde düşündüklerini kapsar ve uzunlukları yaklaşık on sekiz saniye kadardır. Polis araştırmaları danışmanı Sherry Moore görme engelli ve çarpıcı derecede güzel bir kadın. Ama asıl olağanüstü özelliği, ölen kişilere dokunarak hayattayken geçirdikleri son on sekiz saniyeyi görmesi.

 




Patronunuz sizi terfi ettirmeyi düşündüğünü söyleyebilir. Ama eğer bunu söylerken arkasına yaslanmışsa ve yüzünde de zoraki bir gülümseme varsa aslında tam tersini söylemek istiyordur. Müşteriniz bu yeni arabayla ilgilenmediğini söylüyor olabilir ama eğer masanın üzerinde duran kontrata kaçamak bakışlar fırlatıyorsa bedeni aslında ilgilendiğini söylüyordur.



Artık, ebeveynler ve öğretmenler çocukların daha etkili bir şekilde iletişim kurabilmeleri ve başkalarıyla daha başarılı etkileşimlere girebilmeleri için, onlara sözsüz becerilerini geliştirmede yardımcı olabilirler. Çocuğunuza Sosyal Başarı Dilini Öğretin'de, klinik psikologlar Marshall Duke ile Stephen Nowicki ve eğitimci Elisabeth Martin, sözsüz iletişim yöntemlerini ve kurallarını açıklıyorlar.


Mustafa Armağan'ın Küller Altında Yakın Tarih ile başladığı yakın tarih yolculuğu devam ediyor… Yakın tarihimizi yeni bir gözle, adeta sandıklar önümüze yeni açılıyormuş gibi bir merak duygusuyla okumak, kaynakların satırlarını heyecanla sökmek ve yavuz hırsızların hafızamıza oynadıkları oyunu elbirliğiyle bozmak için seferber olmak…



Yeni Bir Sayfa Italo Calvino'nun dergilerde ve gazetelerde 1955-1978 yılları arasında yayımlanan yazılarını bir araya getiriyor. Calvino'nun arzusu doğrultusunda, yazarın entelektüel biyografisini ortaya koymak üzere hazırlanan bu seçkide eleştirel değerlendirmeler, yazar profilleri ve yazı, üslup, dil ve yazı teknikleri üzerine metinler yer alıyor.



Şamil Tayyar, ilk kez yayınlanan belgelerle, 28 Şubat'tan 27 Nisan'a uzanan süreçte yaşanan iktidar kavgasını tartışmaya açıyor...

 

 




Tektanrılı dinlerin inanç sistemleri arasındaki benzerlikler kadar, ilkel dinlerden aktarılmış, gelenek haline gelmiş gündelik inanç pratikleri de birbiriyle iletişim kuran topluluklar arasındaki yakınlaşmaları ortaya çıkarıyordu. Hurafeler ve Mitler, bugün halk İslâmı olarak adlandırılan, kitabî değil, gündelik yaşayış esaslarıyla Müslümanlığı, Anadolu'daki ilk döneminde, dinler ve inanç dünyaları arasındaki geçişler ve zenginliklerle ele alıyor.



Bu romanda bir yanda gerçek dünya, öte yandan güneşin, bulutların, bibloların ve hayvanların da rol aldığı tuhaf ve oyunlu bir evren ele alınıyor. Her şey bu iki boyut arasında yaşanıyor… Armağan Ethemoğlu, bu gerilimli ve çok yönlü manzarayı; kimi yerde ironik bir anlatıma, kimi yerde ise coşkulu bir şiirselliğe kavuşturuyor.



Alacakaranlık Serisi'nin beklenen üçüncü kitabı: Tutulma...16 Ocak'ta vizyona girecek olan filminin afisiyle birlikte, sinemadan önce raflarda! Epsilon Yayınevi okurlarının heves ve ısrarla neredeyse her gün arayarak 'Ne zaman çıkacak?' diye sorduğu Tutulma çıktı!

 

 



Bir Arap, Bir Yahudi ve Ortadoğu'nun Kalbi... İki genç insanın başlattığı diyalog bölgenin barış umudunu ortaya koymaktadır. Limon ağacı simgesel olarak bölgede huzurun mümkün olduğunu anlatmaktadır.



Mutluluk Üzerine Çeşitlemeler nasıl mutlu olunacağını anlatan kişisel gelişim kitaplarından değil. O tür kitaplardan birini okuyup, yine de kendinizi çok mutsuz hissettiyseniz, nedenini anlamak için her zaman bu kitaba dönebilirsiniz.
Bu kitap iki bin yıldır birçok düşünürün üzerine kafa patlattığı bir bilmece hakkında. Neden yıllar sonra sevgili seçimimizi eleştiriyor, mesleki ilerleme stratejilerimizden pişmanlık duyuyor, yaptırmak için can attığımız dövmeleri sildirmek için onca para ödüyoruz?



1916'da yayımlanan Mahşerin Dört Atlısı Ibañez'e dünya çapında ün kazandırdı. Birinci Dünya Savaşı'nda Fransa cephesini konu alan eser iki kez sinemaya da aktarıldı.



Diane Haeger, yeni romanı Yakut Yüzük'te, bu buluştan yola çıkarak, Raffaello ile son sevgilisi Margherita'nın tutku ve acı dolu aşk hikâyesini anlatıyor. Yakut Yüzük, İtalyan Rönesansı'nın görkemli olduğu kadar entrikalarla dolu dünyasında geçen usta işi bir tarihsel roman.



"Kendisinin ve partisinin Yahudilere karşı dünya çapında açtığı savaşı her zamankinden daha açık bir biçimde anlatıyor."



Etkili Anne-Baba Eğitimi (EAE) ceza vermeden çocukların sorunlarına çözüm getiren müthiş bir kitap. Ayrıca çocuklara sorumluluk yüklemenin çeşitli yollarını anlatan bu çalışma sadece anne-babaların değil, tüm eğitimcilerin okuması gereken yararlı bir eser.



Asla böyle bir kitabı yazmayı düşünmemiştim. Ama hayvan eğitiminin beni böyle değiştireceğini de beklememiştim… Deneyimlerim, düşünmenize, birkaç kahkaha atmanıza, hafif dozda felsefi düşüncelere dalmanıza ve… bazı küçük sorunlarınızı çözmek için bir yol bulmanıza yarayabilir. Ya da sizi tepeden tırnağa değiştirebilir…
Amy Sutherland



Hukukçu olmayan okurlar tarafından da kolayca anlaşılması için, önemine binaen dokunulmamışlar bir yana, Yargıtay kararlarını sadeleştirilerek özetlemiş ve ortaya ilginç ve faydalı bir çalışma koymuş. Hayatın çıplak ve acı gerçeklerini, bu kararlar ile gözler önüne sererek, bir anlamda ülkemizin boşanma gerçeği hakkında okurların bilgilenmesini amaçlamış.

 




Mark Lynas, bu irkiltici kitapta, her bir derecelik artışın nelere yol açacağını altı bölümde resmediyor. Kentlerimizin, kıyılarımızın, dağlarımızın, nehirlerimizin, ormanlarımızın, ekili topraklarımızın, kısacası, hayat sürdüğümüz ortamın küresel ısınmadan nasıl etkileneceğini inceliyor. Kendi kıyametimizi hazırladığımızı söylüyor ve uyarıyor: Ya hemen harekete geç ya da toplu yokolma riskini göze al.



Harry Potter dünyasının en sevilen karakterlerinden biri, Hogwarts'ın efsanevi müdürü Albus Dumbledore'un notlarıyla zenginleşen kitap bir masal kitabı olarak, bu dünyayı hiç tanımayan kişiler tarafından büyük bir zevkle okunabileceği gibi Harry Potter hayranlarına çok tanıdık gelecek karakterler ve hikâyeler içeriyor, akıllarındaki bazı soruların cevaplarını veriyor.



Hepimiz iyi ve mutlu yaşamak isteriz. " İyi yaşamak demek, öncelikle ve en çok: Belli bir ölçüde parasal ya da düşünsel varlıklı olmak demektir; ama şu da demektir: Bu hayatı namus ve saygınlık yoksulu olarak yaşamamak. " ?Mutluluk nedir?? gibi basit bir soru, bizi hakiki mutluluk nedirin zor sorusuna götürür. Çünkü hakikaten mutlu olan kim ki? " İş, kazanç, araştırma! Hepsi kendi başına amaç olabilir.



'Bülent Demirdurak'ın gezi kitaplarında bu heyecanı ve sorumluluğu hissetmekte güçlük çekmezsiniz. Çünkü o seyahati ve yazarlığı bir gönül işi olarak görür. Bu nedenle, gittiği yerlerin ortamına ve havasına kendini kaptırır ve oralı olmadığını unutur. Kültürleri ve yaşamları anlayışla kavrar ve yansıtır. Bülent sadece kitaplarında gittiği yerler hakkında bilgi vererek kişisel gözlemlerini aktarmakla kalmaz aynı zamanda hayatı kolaylaştıracak pratik bilgilere ve yaşamın küçük keyiflerine dair önemli ayrıntılara da yer verir.'



Bir seri katil yetiştirmekle bir şair adayına öğüt vermek arasındaki fark, hayat manzarasını seyretmek için oturduğunuz masanın pencereye olan mesafesine bağlıdır. Camı kırıp dışarı çıkanınsa katil mi, şair mi olduğu her zaman tartışılacak, küçük İskender, Rimbaudya Akıl Not/ar/'nı listelerken gençlerle konuşmanın yanı sıra bir anlamda kendi şiir macerasını, bakış açısını da anlatıyor. Kısa yoldan lanetlenmek için bulunmaz fırsat!