BIST 10.644
DOLAR 32,15
EURO 35,09
ALTIN 2.524,24
HABER /  GÜNCEL

Yalçın Küçükün olay sözleri

Yalçın Küçük çarpıcı tespitleriyle hep gündemde oldu. Erdoğan'dan Terim'e kadar kimlere neler demedi ki. İşte onlardan bazıları

Abone ol

İNTERNETHABER

Ergenekon’un son dalgasında göz altına alınan en şaşırtıcı isimlerden biri hiç kuşku yok ki profesör Doktor Yalçın Küçük. Küçük her zaman gündeme dair çarpıcı tespitleriyle isminden bahsettirmeyi bildi.

İşte Yalçın Küçük’ün bazı sözleri ve tespitleri!

YALÇIN KÜÇÜK SABETAYCILAR'A İLİŞKİN ARAŞTIRMALARIYLA TANINIYOR. TÜRKİYE'DEKİ SABETAYCILARI DEŞİFRE ETTİĞİ BİR KİTABI BİLE VAR.

SABETAYCILAR KİMDİR, NEDİR? TÜRKİYE'DEKİ SABETAYCILAR KİMLERDİR? OKUMAK İÇİN TIKLAYANIZ...

NE OLDU SIKIYÖNETİM Mİ GELDİ?

Ergenekon operasyonu kapsamınında İlhan Selçuk, Kemal Alemdaroğlu, Doğu Perinçek ve arkadaşlarının gözaltına alınmasını Yalçın Küçük şaşırtıcı olarak değerlendirmişti. "Artık Kimsenin kendi durumundan emin olması mümkün değil. Ne olduğunu bilmediğimiz, iddianamesi bile hazırlanmamış bir davadan dolayı profesörleri, tanınmış gazetecileri gece evlerini basıp alabiliyorsunuz. Tıpkı 12 eylülün ilk günleri gibi... " demiş, "Bu ters teper. Bu arada bu hükümetin yaptığı her adım ters tepecek. Yaşananları son derece üzücü buluyorum. Hangi günlerdeyiz, sıkıyönetim mi var, askerler mi geldi?" diye sormuştu?

Dün 10. dalgası yapıldı. Kanadoğlu'nun evi bile basıldı. Peki bu Ergenekon nereden çıkmıştı? İlk ne zaman başlamıştı?

DÜNDEN BUGÜNE ERGENEKON TARİHÇESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

TUNCAY GÜNEY SABETAYİST, YA SAVCI ÖZ?

Sabetayistler üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan küçük Tuncay Güney’in de Sabetayist olduğunu söylemişti. "Bakın Ergenekon'un baş tanığı 'ben Sabetayistim' diyor. Ben bilim yapıyorum” demişti. Hatta Acaba Ergenekon savcıları da Sabetayist olabilir mi?" diye kuşkuyla sormuştu.

BU İKTİDAR VELİ KÜÇÜK’E DOKUNAMAZ

Ergenekon operasyonundan sonra "Bu iktidarın Veli Küçük’e dokunma gücü yoktur" diye açıklama yapmıştı.

TÜRBANI BAYKAL GİYSİN

CHP lideri Baykal'ın çarşaf açılımını "Bu mu ahlak, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de üniversiteleri sürüleştirirken neredeydiniz. Bu Türkiye'yi Osmanlılaştırmadır. Bunların niyeti küçük küçük cemaatlerden ve etnisitelerden oluşan bir Osmanlı kurmaktır. Bunun altında kalacak, o çarşafı Deniz Baykal giyecek!” diye eleştirmişti

MUSUL’U ALMAZSANIZ DİYARBAKIR’I VERİRİZ

İşte Küçük'ün gündeme dair çarpıcı tespitleri.

"Musul'u almazsak Diyarbakır'ı veririz.
Asıl hedef Barzani olmalıdır.
Haritada Musul vardır, Hatay yoktur.
Düzenli ordu değil, örtülü savaş gerekli

ERDOĞAN HASTA

Yalçın Küçük Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok hasta olduğu konusunda her zaman ısrar ediyor. Düşük şeker yüzünden geçirdiği söylenen krizin ise şeker yüzünden olmadığını iddia ediyor.

FUTBOLLA İLGİLİ TESPİTLERİ

FATİH TERİM FUTBOLU BİLMEZ : Fatih Terim için de söylediğim; futbolu bilmez. Futbolu bilen konuşması da yok. Ben futbolcularıma inanç verdim diyor. Hangi tarikatın inancını verdiğini biliyoruz, tesadüfendir, başka güçler tarafından getirilmiştir ve talihi de öyle gidiyor. Futbol bilmez, öğrenmeyi bilmez, bir tek çalım bilir. Onu da ağzıyla yüzüyle yapar. Bu takımın kazancında Fatih terim’in zerre kadar rolü olduğunu zannetmiyorum.

KALECİ RÜŞTÜ MİLLİ KOVA : Kaleci Rüştü, Milli kova! Ne demek kaleci? Kalecinin birinci görevi boyunun, posunun, bilmem nenin olması değildir; yer tutacak. Bu son maçta da, bir kaleci çıkıyor öyle dolaşmaya gidiyor. O zaman karşı taraftan birisi eline topu geçiriyorsa, kalenin yakınında gol atıyor. Ben onun için Milli kovadır dedim, bu da kabul görüyor. Geziyor orada, çıkıyor niye çıkıyorsun? Aklı yok ki. Öyle kalecilik olur mu? Sen niye kaleni bırakıp, adı üstünde sen kaleyi bekleyeceksin.

BİZDE AKILLI KALECİ YOK: Böyle bir şey ki, öbür çocuğu da ilk defa izledim. O da onun yolunda, Volkan galiba. Bizde kaleci, ciddi, akıllı adam yok. Bunların hiç birinin zaten Fatih Terim’in olduğu bir yerde, tek seçici olduğu yerde, orada bir tek akıllı futbolcu olmaz.

TURKUAZ İSRAİL ÜNİFORMASIDIR : "Bir de turkuazmış; turkuaz rengi pembeye yakın bir renktir. Turkuaz diye bir taş vardır, ha siz bunları yaparak, ‘beyaz – mavi’ye getiriyorsunuz, o da İsrail’in üniformasıdır, İsrail’in bayrağıdır. Taksit taksit, buradan yararlanarak, Türkiye’yi İsrailleştiriyorsunuz."

FATİH TERİM SEN İMAM MISIN : Sen kimsin? Sen tarikat şefi misin? Neye inançlı yetiştirdin? Futbola iyi bir taktik, kimse söyleyemiyor ki, Fatih Terim şu taktiği uyguluyor, şu yöntemi yapıyor. Sen kimsin? İmam mısın? Hangi tarikatın adamısın? Ben çocuklarımı inançlı adamışım, sen kimsin? Sen hangi futbolu biliyorsun ki? Ben mesela bunları söyledim, kaç sene İtalya’ya gitti, hiçbir iş yapamadı, kovuldu. Niye gitti İtalya’ya? İtalya’da o sırada Türkiye ile araları bozulmuştu, burada popüler bir adamı götürdüler.