BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  DÜNYA

İsraile yeni roket saldırısı

Gazze'ye saldıran İsrail Ortadoğu'nun ateşini yükseltti. İsrail'in kuzeyi Lübnan'dan atılan roketlerle vuruluyor.

Abone ol Lübnan-İsrail sınırında tansiyon çok yüksek. Sabah saatlerinde atılan füzelerden sonra az önce yeni bir saldırı yapıldığı iddia edildi. Haberi İsrail medyası geçti.

Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine en az 3 roket atıldı. İsrail ordusu da top ateşi açarak misillemede bulundu. Roket saldırısında iki kişinin yaralandığı belirtiliyor. Roketleri kimin attığı netlik kazanmadı.

EN AZ ÜÇ FÜZE

İsrail polisi, bu sabah Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine en az 3 füze atıldığını ve ilk bilgilere birkaç kişinin yaralandığı bildirdi.

8 KM İÇERİYE DÜŞTÜ

Polis sözcüsü, roketlerin Lübnan'ın güney sınırından İsrail'in 8 kilometre içerisine düştüğünü söyledi.

İsrailli savunma yetkilileri, ordunun, Gazze'deki çatışmaların yoğunlaşmasının ardından Lübnan'daki Hizbullah'ın roket saldırısı düzenleme olasılığına karşı alarmda olduğunu belirtti.

İsrailli görgü tanıkları da, sınır bölgelerinde başta Nahariye kenti yakınlarına olmak üzere 4 Katyuşa roketi atıldığını aktarmıştı. Katyuşalardan birinin Nahariye'deki "Yaşlılar Yurdu'nun yakınına düştüğü ifade edilmişti.

İSRAİL'DEN KARŞI TOP ATEŞİ

İsrail ordu radyosu, kuzeye yapılan roket saldırılarından sonra İsrail'in de Lübnan tarafına top atışı yaptığını duyurdu.

Radyo, Lübnan kaynaklarına dayanarak 5 top atışı yapıldığını bildirdi. Radyo, "Celile'nin batısına atılan roketlere İsrail ordusunun karşılık verdiğini" duyurdu.

İSRAİL'DEN NOKTA VURUŞU

İsrail ordu radyosu, ayrıca İsrail, savaş uçaklarının da kuzeye yöneldiklerini ve bölge üzerinde uçuş yaptıklarını açıkladı. İsrail ordu sözcüsü, "Roket ateşi kaynağına nokta vuruşuyla cevap verildiğini" söyledi.

HAMAS ÜSTLENMEDİ

Öte yandan Lübnan'daki Hamas sözcüsü Rıfat Morra ise, Lübnan'dan İsrail'e füze atılmasından sorumlu olmadıklarını söyledi. Morra, roket saldırısından kimin sorumlu olduğunu bilmediklerini kaydetti.

KÜÇÜK FİLİSTİNLİ GRUP YA DA İSLAMİ CİHAD

Ordu radyosuna konuşan yorumcular da, kuzey bölgesine yapılan roket saldırılarını değerlendirirken roketleri atanların Hizbullah'ın onayını almış küçük bir Filistinli grup olabileceğini, İslami Cihad militanlarının bu roketleri atabileceğini söyledi.