BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ayaklarıyla bilgisayar kullanıyor

Çalıştığı kamu kurumunda ayaklarıyla bilgisayar kullanarak resmi yazışmalar yaparken gerektiğinde bilgisayar arızalarını gideriyor.

Abone ol

Kahramanmaraş'ta üniversite mezunu spastik özürlü 34 yaşındaki Ahmet Elagöz, çalıştığı kamu kurumunda ayaklarıyla bilgisayar kullanarak resmi yazışmalar yaparken gerektiğinde bilgisayar arızalarını gideriyor.

Spastik özürlü olarak dünyaya gelen Ahmet Elagöz, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Ardından Kahramanmaraş İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde memuriyete başladı. 10 yıldan bu yana kurumun bilgi işlem merkezinde çalışan Elagöz, bilgisayarı ayakları ile kullanıyor. Özürü nedeniyle 2 elini de kullanamayan Elagöz, bugüne kadar gelmesinde ailesinin kendisine büyük katkısı olduğunu söyledi. Spastik özürlü olarak dünyaya gelmesine rağmen hayata hiç küsmediğini belirten Elagöz, “Aileme olan minnetim ömrüm boyunca bitmeyecek. Öğrenciliğimde, çalışma hayatımda hep annemin, babamın ve kardeşlerimin desteğini gördüm. Onların verdikleri destek sayesinde başarılı bir öğrencilik, şimdi de başarılı memuriyet sürdürüyorum” dedi.

Üniversite yıllarındaki arkadaşlarını anlatırken duygulanan Elagöz, “Onları unutmam hiç mümkün değil. Zorlu hayatı benim için kolaylaştırdılar ve her zaman yanımda yer aldılar. Kendilerini ömrüm boyunca unutmayacağım. Engelli kardeşlerime de hayatın zorluklarından hiç bir zaman kaçmamalarını tavsiye ediyorum. Onlarla mücadele eder ve savaştan vazgeçmezlerse insan azminin önünde durabilecek hiçbir engel olmadığını görecekler” diye konuştu.

İl Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Çanak ise, Elagöz'ün başarısından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Ahmet kardeşimiz, kurumumuzun en başarılı personellerinden biri. Azmi, gayreti ve çalışma şevkiyle tüm insanlara örnek olacak bir insan. Bugüne kadar aldığı tüm görevleri büyük bir başarı ve özveriyle yerine getirdi, altından kalktı” diye konuştu.