BIST 9.711
DOLAR 32,57
EURO 34,83
ALTIN 2.432,46
HABER /  GÜNCEL

Genç öğretmen ölü bulundu

Sivas'ın Divriği ilçesinde görev yapan bir ilköğretim okulu öğretmeni kadın, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Abone ol Divriği Mustafa Necati İlköğretim Okulunda Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni olarak görev yapan Sultan Çetin'den (28) bir süre haber alamayan Ankara'daki sözlüsü ile meslektaşları ve komşuları, durumu polise bildirdi.

Çetin'in Kocapaşa Mahallesi Atatürk Caddesi Ardonos mevkisinde yalnız yaşadığı eve giden polis ekipleri, kapıyı kırarak içeriye girdi. Ekipler, Sultan öğretmeni, evin banyo ve tuvalet olarak kullanılan bölümünde giyinik halde, sırt üstü yatar vaziyette buldu. Sağlık ekiplerince yapılan incelemede, genç öğretmenin hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiği tahmin edilen öğretmen Çetin'in cesedi, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi.

Genç öğretmenin, Tokat merkeze bağlı Akyamaç köyünde toprağa verildiği öğrenildi.

Öğretmenin kesin ölüm nedeninin, otopside alınan numunelerin Adli Tıp Kurumunda incelenmesinin ardından netlik kazanacağı belirtildi.

AA muhabirinin görüştüğü okul müdürü Ahmet Erdoğan, geçen yıl şubat atamasında okullarına Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni olarak atanan Sultan Çetin'in ilçede 2 katlı, betonarme, sobalı bir evde yaşadığını söyledi.

Sultan öğretmenin ölümünden büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Erdoğan, genç öğretmenin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğinin tahmin edildiğini belirtti.

Eve girildiğinde, sobanın alt havalandırma kapağının kapalı, üzerinin ise açık olduğunu anlatan okul müdürü, ayrıca soba içerisindeki kovada da yanmamış kömür parçaları bulunduğunu kaydetti.

Erdoğan, Sultan öğretmenin Ankara'da görev yapan polis memuru sözlüsü ile evlilik planları yaptığını sözlerine ekledi.