BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
HABER /  GÜNCEL

Şehir magandaları can aldı

Suçu sadece yolda beklemek oldu! Bursa'da iki maganda tartıştı olan servis minibüsü bekleyen güvenlik görevlisine oldu.

Abone ol Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, ''yan bakma'' nedeniyle çıkan tartışmada açılan ateş sonucu, servis aracı bekleyen ve olayla ilgisi olmayan kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Mevlana Mahallesi Yaka Sokak'ta Mikail Atay (28) ile yoldan geçmekte olan Suat Ö. arasında ''yan bakma'' nedeniyle tartışma çıktı.
Tartışma sırasında Suat Ö, yanındaki tabancayla ateş etmeye başladı. Kurşunlar, Mikail Atay ve Ahmet Urgancı (58) ile yol kenarında servis aracını bekleyen güvenlik görevlisi Fatih Kaya'ya (32) isabet etti.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan göğsüne kurşun isabet eden Fatih Kaya, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Diz ve topuklarından yaralanan Mikail Atay ile tedavi amaçlı aynı hastaneye gitmek için evden çıkan, ancak açılan ateşle gözünün altından yaralanan kalp hastası Ahmet Urgancı'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayın ardından kaçan Suat Ö'nün, olayın geçtiği çevrede tanındığı ve kimlik tespitinin polisin elindeki fotoğraf albümünden yapıldığı kaydedildi. Zanlı Suat Ö'nün, hırsızlıktan sabıkası bulunduğu bildirildi.

İnşaatlarda işçilik yaparak geçimini sağlayan 4 çocuk babası Mikail Atay, tedavi gördüğü hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Sabah hiçbir neden yokken (Bana neden baktın?) dedi. Ben de (Ben sana bakmadım) deyince hiçbir sebep yokken ateş etmeye başladı. Bizim hiçbir suç ve günahımız yok'' diyerek, gözyaşlarını tutamadı.

Zanlının arandığı olayla ilgili soruşturma sürüyor.