BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Putin'in eşi var mı evli mi Putin'in kızlarının annesi kim?

Ukrayna'ya 12 gündür saldıran ve tüm tepkilere rağmen geri çekilmeyen Rusya Devlet Lideri Putin'in hayatı merak konusu oldu. Birçok sevgilisi ve metresi olduğu olduğu iddia edilen Putin'in iki kızı olduğu biliniyor. Ludmiła Putina ile 2014 yılında boşanan Putin'in jimnastikçi sevgilisi Alina Kabaeva’yı dört küçük çocuğuyla beraber İsviçre'de sakladığı iddia edildi.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eşi var mı, eşinin ismi nedir merak edildi. Peki, Putin'in eşi kimdir? Putin evli mi, çocuğu var mı, eşi kimdir? Putin'in annesi ve babası kimdir, yaşıyor mu? Putin'in kaç çocuğu var? Putin kaç yaşında evlendi? Putin şuanda evli mi? Putin eşinden boşandı mı? Putin'in oğlu var mı?

Putin evli mi: Vladimir Putin'in 2 kızı olduğu bilinmektedir. Putin 28 Temmuz 1983'te Lyudmila Shkrebneva ile evlendi ve 1985'ten 1990'a kadar Doğu Almanya'da birlikte yaşadılar. 28 Nisan 1985'te Leningrad'da doğan Mariya Putina ve 31 Ağustos 1986'da Dresden, Doğu Almanya'da doğan Yekaterina Putina adında iki kızları var.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Olimpiyat altın madalyalı ritmik jimnastikçi sevgilisi Alina Kabaeva’yı dört küçük çocuğuyla beraber İsviçre’de sakladığı iddia edildi. Putin’in 30 yıllık eşi Lyudmilla ile ayrılmasına neden olduğu iddia edilen Kabaeva’nın 2019 yılında ikiz çocuklarının doğumdan sonra ortadan kaybolduğu söylenmişti. 

Vladimir Putin 69 yaşındadır.

Putin'in çocukları kim, oğlu var mı: Putin'in oğlu yoktur. 2 kızı olduğu biliniyor.

Putin kimdir: Vladimir Vladimiroviç Putin 7 Ekim 1952 tarihli Leningrad, SSCB doğumlu Rus siyasetçi ve Rusya devlet başkanıdır. Putin 1999-2000 yılları arasında başbakanlık, 2000-2008 yılları arasında Başkanlık, 2008-2012 yılları arasında tekrar başbakanlık görevini üstlenmiştir. Başbakanlığı döneminde İktidar partisi Birleşik Rusya'nın genel başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Baba tarafından dedesi, Sovyetler Birliği kurucusu Vladimir Lenin'e, Lenin'in eşi Nadejda Krupskaya'ya ve Stalin'e belli sürelerde aşçılık yapan Spiridon Ivanoviç Putin olan Vladimir Putin, 7 Ekim 1952 tarihinde SSCB döneminde adı Leningrad olan St Petersburg kentinde Vladimir Spiridonoviç Putin ve Maria Ivanovna Shelomova çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Leningrad Devlet Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden 1975'te mezun olan Putin, yüksek lisansını ekonomi alanında yaptı. Mezuniyetinin ardından, 1975'ten itibaren KGB'de çalışmaya başlayan Putin, bir süre Almanya'da görev yaptı, Leningrad'a dönmesinin ardından da üniversite yönetiminde görev aldı.