BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  GÜNCEL

Provokatörler pusuda bekliyor

Uzmanlar uyarıyor AK Parti-BDP görüşmesinden rahatsız olan çevreler her an provokasyon yapabilir!

Abone ol

AK Parti ile BDP görüşmesinin Kürt sorununun çözümünde yeni bir sürecin adımı olduğunu belirten Laçiner, "Her iki tarafın derinleri süreci sabote etmenin yollarını arayacak" diye uyardı.

Hükümet-BDP görüşmesini değerlendiren USAK Genel Koordinatörü Doç. Dr. Sedat Laçiner, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in görüşmeye katılmasının hükümetin meseleye salt terör boyutundan bakmadığının, hukuksal taleplere ve hatta ortam oluşur ise çeşitli dağdan indirme formüllerine de sıcak bakabileceğinin bir işareti olduğunu ifade etti. Referandumda halkın çözüm için her türlü yolun denenmesi konusunda hükümete geniş bir kredi açtığına dikkati çeken Laçiner, bu kredinin sonsuz olmadığının altını çizdi.

Türkiye'de reformların ve değişimin belki de en hızlı yaşandığı alanın Kürt sorunu olduğunu ifade eden ve bu tür görüşmelerin sıklaşması gerektiğinin altını çizen Laçiner, tek görüşme ile sonuç alabilmenin mümkün olmadığını kaydetti. "Tarafların süreci kendi lehlerine, parti politikalarını veya temsil ettikleri tarafı diğeri karşısında avantajlı konuma getirmek için kullanmamaları ve ortak hedeflere odaklanmaları gerekiyor ki bu gerçekten zor bir hedef" diyen Laçiner, "Hükümetin ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarından da anlaşılıyor ki devlet henüz BDP ve PKK'nın samimiyetinden tam olarak emin olamıyor" diye konuştu.

'SÜREÇ İSTİSMAR EDİLEBİLİR'

Ortada yoğun bir görüşme trafiğinin olduğunu dile getiren Laçiner, Hakkâri'deki katliam gibi bir saldırıya rağmen iklimin oldukça yumuşamış göründüğünü, buna karşın provokatörlerin her iki cenahta da pusuya yatmış beklediklerini vurguladı. Önümüzdeki günlerde görüşme trafiğine Kandil ve hatta Kandil dışında kalan PKK'nın bazı ileri gelenlerinin de dâhil olabileceğini ifade eden Laçiner, hükümet ne kadar gerekli cesareti gösterirse göstersin ortamın seçimler öncesinde kırılgan olacağını ve daha da kırılgan olsun diye özel bir çaba sarfedileceğini vurguladı.

Süreci her iki tarafın derinlerinin sabote etme yollarını arayacağına dikkati çeken Laçiner, "Bu çaba şimdiden başlamış durumda" dedi.

Bu tür süreçlerin bir veya birkaç partinin götürebileceği süreçler olmadığını dile getiren Laçiner, medya başta olmak üzere herkese görev düştüğünü söyledi.