BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.431,84
HABER /  GÜNCEL

Sigara ve alkola yeni zam yolda!

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan tiryakilere kötü haber geldi. Sigara ve alkollü içecekler için yapılan hazırlık ne?

Abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun talebi üzerine, sigara ve alkollü içeceklere 'sağlık vergisi' konulması için hazırlık yapıldığı açıklandı.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Mehmet Küçük, tütün ve alkollü içkilere sağlık vergisi için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile görüşmeleri olduğunu belirtti. Mehmet Küçük, SGK yetkililerinin içki ve sigaradan sağlık vergisi alınması talebiyle kendilerini aradığını söyledi. SGK'nın kendilerine bu konuda resmi bir yazı da göndereceğini belirten Küçük, TAPDK'nın da bu çerçevede kapsamlı bir değerlendirme yapacağını vurguladı. TAPDK'nın tütün ve alkol piyasasıyla ilgili düzenleyici kurum olduğunu hatırlatan Küçük şöyle devam etti:

"SGK'nın gündeme getirdiği sağlık vergisiyle ilgili biz de bir çalışmada bulunacağız. Aylık satış ve tüketim rakamları arasındaki değişimi onlarla paylaşacağız. Bu arada SGK'ya sosyal değerlendirmelerimizi de ileteceğiz. Vergiyle ilgili kurumsal görüşümüzü de onlarla paylaşacağız."

Sağlık vergisinin çok yeni bir konu olduğuna dikkat çeken Küçük, SGK ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kendi görev alanlarıyla ilgili çalışmalar yaptığını açıkladı. TAPDK Başkanı, sigara ve alkollü içeceklerin satışıyla ilgili yeni yönetmeliğin de hazırlandığını bildirdi.

Konu hakkında çok sayıda görüş geldiğini anlatan Mehmet Küçük, en kısa sürede çalışmayı sonlandıracaklarını vurguladı. Küçük, içki ve sigarada kaçakçılık olaylarıyla ilgili olarak gümrüklerden düzenli bilgi aldıklarını, İçişleri Bakanlığı'ndan da sürekli bilgi akışı olduğunu söyledi. Küçük, denetimlerin sıklaştırıldığının altını çizdi.

UYARI YAZISI GÜNDEMDE DEĞİL

TAPDK Başkanı Küçük, sigarada olduğu gibi alkollü içkilere de uyarı yazısı ve resmi konulması talepleri konusunda da, "Bugüne kadar böyle bir gündemimiz olmadı" dedi.