BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İranlı yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı

İran'dan, Suriye'nin Şam kentinde bulunan Hazreti Zeynep'in türbesine giden İran plakalı otobüs, Şanlıurfa'da şarampole yuvarlandı.

Abone ol

İran'ın kuzeyindeki Erdebil eyaletinden, Suriye'nin Şam kentinde bulunan Hazreti Zeynep'in türbesine gitmek üzere yola çıkan İran otobüsü, Şanlıurfa'da şarampole yuvarlandı.

Kazada 3 kişi hayatını kaybederken 50 kişi de yaralandı. Önceki gece saat 22.00'de İran'dan Suriye'nin başkenti Şam'a gitmek üzere 50 yolcu, 4 mürettebat ile yola çıkan ve içerisinde İranlı kafileyi taşıyan otobüs, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu 23. kilometre Akziyaret mevkiinde takla attı.
İddiaya göre kaza, otobüsün fren pedalı arızalanması sonucunda meydana geldi. Seyir halinde iken arızalanan fren pedalını düzeltmeye çalışan araç şoförü, direksiyon hakimiyetini kaybedince aşırı hızlanan otobüs, Şanlıurfa'ya bağlı Akziyaret mevkiinde
şarampole yuvarlandı.

Taklalar atarak ters dönen otobüsün şoförü Azeri uyruklu İran vatandaşı İbrahim Dadaşoğlu (31) kazanın etkisiyle otobüsten dışarı fırladı. Otobüs içerisinde bulunan 50 kişi yaralanırken, 3 kişi de olay yerinde hayatını kaybetti. Otobüsten güçlükle çıkarılan yaralılar ambulanslarla Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Can pazarı yaşanan kazada hayatını kaybedenler ise cenaze araçları ile morga taşındı. Kazadan sağ olarak yara almadan kurtulan otobüs şoförü İbrahim Dadaşoğlu:

"Kilis'ten çıkarak, Hz. Zeynep'in ziyaretin Suriye'ye gidecektik. Gaz pedalının ışığı yanınca onu düzeltmeye çalıştım, otobüs hızlandı ve yoldan çıktı. Ben frenin tutması için uğraştım. Hiç bir şey göremedim. Kaza sebebiyle otobüsten fırlattı" dedi.

Yoldan geçerken kazayı gören ve yaralıların taşınmasına yardım eden Mehmet İnakçı de: "Yoldan geçiyorduk. Kazayı gördük. Geldik yaralıları çıkardık, yardım ettik. Vatandaşlık görevimizi yaptık. Yaralıları kurtarma çalışması yaklaşık 3 saat sürdü. 3 ölü çok sayıda yaralı vardı. Şoför arızalan gaz pedalı ile uğraşırken, otobüs şarampole yuvarlanmış" diye konuştu.