BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.438,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan 'Niye Hayır dedin' anketi

Başbakan Erdoğan referandumunda hayır oylarının nedenlerini araştırmak üzere anket yaptırıyor.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yüzde 42'nin neden hayır oyu verdiğini öğrenmek istiyor. Araştırma şirketlerinden 'hayır' oylarının nedenlerini belirlemesini istedi.

Habertürk gazetesinden Hasan Öymez imzalı habere göre, AK Parti için seçim anketleri yapan Polmark ve Anar 10 bin kişi üzerinde "Neden hayır oyu kullandınız?" araştırması başlattı.

Ankette hayırcı vatandaşların Anayasa değişikliğine destek vermeme gerekçeleri de sorgulanıyor. Hayır derken hangi liderlerden etkilendikleri de soruluyor.

Anketle hayırcı seçmenin 2007 genel seçimleri ve 2009 yerel seçimlerinde hangi partilere oy verdikleri de belirlenecek.

SEÇİM ÖNCESİ POLİTİKASINI ŞEKİLLENDİRECEK

Böylece Anayasa değişikliğine siyasi parti tabanlarının ne ölçüde destek vermiş olduğu da ortaya çıkacak. Erdoğan bu hafta tamamlanacak olan anketin sonuçlarını inceleyerek 2011 seçimleri öncesi politika belirleyecek.

TÜRKİYE AŞKI İLE 'HAYIR' DEDİLER

Erdoğan seçim sonrası hayır oyu veren seçmene sıcak mesajlar vermişti. Erdoğan geçtiğimiz hafta partisinin il başkanları ile yaptığı toplantıda "Yüzde 58 Türkiye aşkı ile 'evet' derken yüzde 42 de Türkiye aşkı ile
'hayır' demiştir. Yüzde 42'nin neden 'hayır' dediğini anlamak durumundayız. Hayır diyenlerin korkularını, endişelerini anlamaya çalışmak elbette her partinin temel görevidir" demişti.