BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Kredi kartına taksitle sıfır otomobil

Hindistan'da motosikletten otomobile geçiş aşamasına çözüm olsun diye üretilen Tata Nano'nun Türkiye'de satış haritası netleşti.

Abone ol

Dünyanın en ucuz otomobili Hintli Tata Nano, Türkiye'ye 2011 yılı son çeyreğinde gelecek ve kredi kartıyla da satılacak.

Mevcut haline ABS, hava yastığı gibi birkaç ekleme yapılarak Türkiye'de de satılabilecek hale gelecek 600 cc hacminde motora sahip Nano, 11 bin lira civarında satılacak.

2012 YILININ SON ÇEYREĞİNDE GELİYOR

Avrupa ve dünya pazarlarında satılması düşünülen Nano üzerine çalışan Tata, bu yeni Nano'yu ise 2012 yılında üretecek ve Türkiye'ye 2012 yılının son çeyreğinde gönderecek.

Avrupa pazarı için geliştirilen Nano'nun mevcut haline göre daha dolu bir araç olacağını söyleyen Isoto CEO'su Kurthan Tarakçıoğlu, 'Bizim asıl niyetimiz Türkiye şartlarına uygunluğu sağlanacak mevcut Nano modelini Türkiye'ye getirmek. Mevcut Nano ile Türkiye otomotiv pazarında 11 bin TL fiyata sahip, kredi kartıyla bile alınabilecek ilk otomobili sunmayı hedefliyoruz. Bunun için Tata yönetimi ile görüşmelerimiz başladı. Negatif değiller. Konu üzerine onlar da çalışıyor. Eğer planlarımız gerçekleşirse bu aracı 2011 yılı son çeyreğinde Türkiye pazarına sunarız. Bu araç mevcut Nano üzerine birkaç ekleme yapılmış araç olacak' şeklinde konuştu.

Tarakçıoğlu, Nano modelinin Avrupa'da satılabilmesi için yeni bir Nano üzerinde çalışıldığını, kendilerinin ithal etmek istedikleri aracın o araç olmadığına dikkat çekti.