BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  GÜNCEL

Bekir Coşkun'dan sürpriz karar!

Habertürk ile yollarını ayıran Bekir Coşkun beklenmedik bir karar verdi. İşte Coşkun'un kararı...

Abone ol

Habertürk Gazetesi ile yolları ayrılan gazeteci, yazar Bekir Coşkun'un bundan sonra ne yapacağı merak konusuydu. Kararını veren Bekir Coşkun herkesi şaşırtacak bir şekilde köşe yazarlığını bırakacağını açıkladı.

Coşkun, Gazeteport’a yaptığı açıklamada, "Önümde dört alternatif var. Üç medya kuruluşundan teklif aldım. Dördüncü alternatif de köşe yazarlığına nokta koymak. Benim için dördüncü alternatif daha ağır basıyor" dedi.

Habertürk’ten ayrılma sürecinde, Hürriyet’te yaşadığı son dönem gibi, zor günler geçirdiğini vurgulayan Coşkun, 15-20 gün dinlendikten sonra karar vereceğini belirterek şunları söyledi:

"Bugünkü ortamda köşe yazarlığı giderek daha da zorlaşıyor. Bu ağır yükü taşımakta ben de zorlanıyorum."

DUVARA YAZARIM, KİTAP YAZARIM

Bekir Coşkun, köşe yazarlığını bıraktığı taktirde yazmaktan vazgeçmeyeceğini ve kafasında bir kitap projesi olduğunu da açıkladı. Coşkun "Kitap yazmayı düşünüyorum. Kitabımı yazarken boş duvar bulursam oraya da yazarım. Yazmaktan kopamam ama, köşe yazarlığına artık son vermek, benim için ciddi bir düşünce" açıklaması yaptı.

Coşkun, bugüne kadar çalıştığı kurumlardan kendi isteği ile ayrılmadığını da şöyle vurguladı:

"Gururum incinirse, ayrılmam gerektiğini hissettim ve ona göre davrandım. Habertürk’te ise bu fırsatım olmadı. Endişe, baskı, korkuya karşı dik durmak, okuyucuya karşı sorumluluk ve yalan söylememek gibi ilkelerimden taviz vermedim. Bundan sonra da vermem"