BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,73
ALTIN 2.450,36
HABER /  GÜNCEL

'Pençe Harekatı'nda yaralanan 2 asker şehit oldu

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde başlatılan 'Pençe Harekatı'nda yaralanan 2 askerin şehit olduğu bildirildi.

Abone ol

IRAK'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde başlatılan 'Pençe Harekatı'nda yaralanan 2 asker şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Hakurk'ta 27 Mayıs'ta başlatılan 'Pençe Harekatı'nda, PKK'lı teröristlerce bölgeye önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu 2 askerin yaralandığı hatırlatıldı.

Yaralı askerlerin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da başsağlığı mesajı yayımladı.

Ailesine acı haber verildi

28 yaşında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Taşhan'ın Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi.

Şehidin babası Halis ve annesi Ayşe Taşhan'ın Cumhuriyet Mahallesinde ikamet ettiği eve gelen Türkoğlu Kaymakamı Gürbüz Saltaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ümit Karademir ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, şehadet haberini yakınlarına verdi.

Bekar olan Taşhan'ın şehadet haberinin duyulmasının ardından babaevi ile evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Taşhan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı Kahramanmaraş'a getirildi.

Şehidin tabutu askeri uçaktan alınarak askerlerce bir süre omuzda taşındıktan sonra büyükşehir belediyesi cenaze aracına konuldu.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna kaldırılan şehidin naaşı, yarın Türkoğlu ilçesinde toprağa verilecek.

Bu arada, şehit Taşhan'ın 3 kardeşi olduğu, şehidin babasının engelli oluşu nedeniyle ailesinin geçimini sağladığı, kardeşlerini okuttuğu, kardeşlerinden Ahmet Taşhan'ın (26) da İzmir'de askeri okulda okuduğu öğrenildi.

Haber Giresun'a ulaştı

Şehit olan iki askerden Teğmen Raşit Aydın’ın Giresun’un Espiye ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı.

Teğmen Raşit Aydın'ın aslen Giresun’un Espiye ilçesinden olduğu öğrenilirken, ailesinin Sakarya’da yaşadığı, ancak yaz mevsiminde Espiye ilçesine bağlı Yeniköy köyüne geldiği belirtildi. Piyade Teğmen Raşit Aydın’ın şehit olduğu haberini alan aile, Giresun’dan ayrılarak Sakarya’ya gitti.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komtanlığında görev yapan ve bekar olan şehit Teğmen Raşit Aydın, Sakarya'da toprağa verilecek.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi
Foto Galeri Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi Galeriye Gözat