BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Patlama sesi sonrası alevler yükseldi! THY uçağı, Kayseri'ye acil iniş yaptı meğer nedeni...

Türk Hava Yolları'nın (THY) Kayseri-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının motorunda alev görülmesi üzerine Kayseri'ye geri dönen pilotlar acil iniş kararı alırken, uçak havalimanına inişini sorunuz gerçekleştirdi. Olayın uçağın motoruna kuş çarpması nedeniyle yaşandığı kaydedildi.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, THY’nin önceki gün gerçekleştirdiği TK2015 sefer sayılı Kayseri-İstanbul seferini yapan TC-JYP kuyruk tescilli Boeing tipi yolcu uçağı, Erkilet Havalimanı'ndan 18.15'de kalkış yaptı. Uçağın kalkışının ardından kısa süre sonra yolcular tarafından uçakta ilk olarak patlama sesi duyuldu.

Patlama seslerine bağlı olarak uçağın kanadının altındaki motorlardan birinde alevler görülmesiyle kabin ekibi durumu pilotlara haber verdi. Olay üzerine Kayseri’ye geri dönüş kararı alan pilotlar hava trafik kontrol kulesi ile irtibata geçerek acil iniş izni istedi.

Uçak güvenli bir şekilde Erkilet Havalimanı’na inmeyi başardı. Öte yandan, yapılan incelemelerde, patlama sesine ve alevlerin çıkmasına sebep olan şeyin uçağın motoruna çarpan kuş olduğu öğrenildi.