BIST 10.617
DOLAR 32,25
EURO 35,04
ALTIN 2.486,91
HABER /  GÜNCEL

Pastadan Atatürk çıktı mı çıkmadı mı

İstanbul'daki Cumhuriyet resepsiyonunda pastaya yerleştrilen Atatürk maketi tartışma konusu oldu.. 'Atatürk pastadan çıktı' eleştirilerine cevap geldi..

Abone ol

İrticayla mücadele eylem planında emri verdiği iddia edilen komutan Iğsız'ın da katıldığı Cumhuriyet resepsiyonunda Atatürk maketinin özel bir mekanizma ile halkı selamlaması görüntüsü tartışmalara neden olmuştu. Bazı basın yayın organlarında "Pastadan Atatürk çıkarıldı" şeklinde eleştirilen yer almıştı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, basın mensuplarının bu konuyla ilgili sorularını yanıtlayarak, eleştirilere tepki gösterdi. 29 Ekim'in görkemli bir şekilde kutlandığını belirten Vali Güler, eleştirileri "verilen emeği gölgeleme çalışması" olarak değerlendirdi.

Resepsiyona katılanların gösteri dolayısıyla takdirlerini ifade ettiklerini kaydeden Güler, "29 Ekim, İstanbul'da çok görkemli törenlerle kutlandı. Muhteşem gösteriler yapıldı. Aynı zamanda o gün bir gösteri yapıldı. Bunu pasta kesimiyle karıştıranlar oldu. Hepiniz ordaydınız. Hiçbir tepki gelmediği gibi birçok kişinin de bu konuyla ilgili özel takdirleri ifade edildi." dedi.

Vali Güler, şöyle devam etti; "Orada iki gösteri yapıldı. Bir tanesi, özel bir mekanizmayla hazırlanmış, pastanın hemen gerisindeki platformda Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün birebir orijinal maketi ve orijinal elbiseleriyle bir mekanizma içerinde çıkıp halkı selamlayıp 10. Yıl Nutku'nun bir bölümünü 10. Yıl Marşı eşliğinde söyledi. Hepimiz onu izledik. Daha sonra o platformun önündeki pastayı kestik. Geçen sene de hepinizin bulunduğu yerde bu kez Gazi Mustafa Kemal'in vals yaparken bir gösterisini yapmıştık. Hiçbir yorum olmamıştı. Ama bu sene maalesef magazinleştirilen zorlama bir mizahi yorumun getirilmesi üzüntü vericidir." dedi.

HEPİNİZ İZLEDİNİZ ATATÜRK PASTADAN ÇIKMADI

Konuyla ilgili Meclis'e soru önergesi verilecek olmasını da eleştiren Güler, "Anlaşılan bu önergeyi vereceğini ifade eden değerli arkadaşımız orada bulunmayan bir kişiydi. Orada bulunan 6 binden fazla kişi bu manzarayı izledi. Tekrar ediyorum pastanın içinden Atatürk çıkması asla söz konusu olmamıştır. Hepiniz izlediniz. Oradaki düzenek farklı bir düzenek. Önce hazırlanan özel bir mekanizma ve platformda Atatürk çıktı ve 10. Yıl Nutku'nun bir kısmı 1-1,5 dakika dinlendi. Daha sonra biz ön taraftaki küçük pastayı kesmiş olduk. Bunu birbirine karıştırıyorlar. Özellikle görkemli şekilde kutlanan bu kadar emek verilen bir hazırlığın gölgelenmeye çalışılması olarak değerlendiriyorum. Gerçeği de yansıtmadığını açıkça ifade ediyorum." diye konuştu.