BIST 10.656
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,13
HABER /  GÜNCEL

Edirnede bayrak toplamaya tepki

Edirne Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi Talatpaşa Caddesi'ne astığı Türk bayraklarının itfaiye ekipleri tarafından toplanma yöntemleri tepki topladı.

Abone ol

 Edirne Belediyesi Cumhuriyet bayramı öncesi kentin en işlek kesimlerinden Talatpaşa Caddesi'ni Türk bayrakları ile donattı. Belediyeye bağlı 2 itfaiye aracı ile gelen itfaiye erleri bayrakları bugün toplamak için çalışmalara başladı. Caddenin bir yönündeki ekip bayrakların bağlı olduğu direkteki ipi keserken yere düşen bayrakları diğer karşı şeritteki direğe birbirlerinin üstüne gelerek bağladı.

Daha sonra da arkadan gelen bir başka itfaiye aracındaki ekip direğin ucundaki diğer ipi kesti. Yere düşen bayrakları bir itfaiye eri kucağına aldıktan sonra aracın şoför bölümüne hızla fırlatarak kapıyı kapattı. İtfaiye aracının şoför mahalinde ise yüzlerce bayrak yerde bekledi.

İtfaiye ekipleri bayrakları toplamak için başka bir çözüm bulamadıklarını söyledi. Çevredekiler itfaiye ekiplerini Türk bayraklarını bu şekilde toplamalarına tepki gösterdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri tutanak tuttu.