BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,06
ALTIN 2.466,04
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda araçları yine sel aldı

İstanbul Anadolu Yakası'nda şiddetli yağış etkili oluyor. Kartal, Sultanbeyli ve Pendik tarafında çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı.

Abone ol

Tüm yurtta etkili olan sağanak yağış, bazı bölgelerde su baskınlarına yol açtı. Erzurum ve Ardahan ise beyazlara büründü.

TRABZON PERİŞAN

Trabzon'da il merkezinden geçen Kuzgundere, rögar kapaklarının 6 noktada patlaması sonucu taştı. Eski sahil yolundaki onlarca işyerini su bastı.

190 EV İŞ YERİ SU ALTINDA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur nedeniyle 190 ev ve iş yerini su bastığını söyledi. Meterkareye 85 kilogram yağış düştüğünü kaydeden Topbaş, "Kartal Cevizli'deki Bülbül Deresi ile Sultanbeyle Uzun Dere'de yağış etkili oldu.

ŞANLIURFA

Sağanak yağış, Güneydoğu'da da en çok Şanlıurfa'da etkili oldu.

Kent merkezinde bazı yollar su altında kaldı, birçok evi su bastı. Birecik, Hilvan ve Siverek ilçelerinde de su baskınları meydana geldi.

GEMİLER SAHİLDEN ÇIKAMADI

Marmara Denizi'nde ise kuvvetli poyraz etkili oluyor. Tekirdağ-Bandırma arasındaki feribot seferleri yapılamıyor. 60'ın üzerinde şilep ve tanker, Şarköy sahillerine demirledi.

ERZURUM'DA KAR

Trakya'da karla karışık yağmur ve yükseklerde kar yağışı bekleniyor.
Ardahan'a ilk, Erzurum'a mevsimin ikinci karı yağdı. Kent sakinleri güne araçlarının üzerinde biriken karı temizleyerek başladı.

ANADOLU YAKASINI SEL ALDI

Kartal Cevizli mevkii'ndeki su baskını nedeniyle E-5 ulaşıma kapandı.

Meteorolojinin, öğle saatlerinde yoğun yağış beklentisi konusunda uyarıda bulunduğu İstanbul'da, özellikle anadolu yakası şiddetli yağışın etkisi altında. Kartal, Sultanbeyli ve Pendik'te 60 kadar ev ve işyerini su bastı.Kartal Cevizli köprü altındaki su birikintisi nedeniyle çok sayıda araç mahsur kaldı. Buradaki su baskını nedeniyle E-5 ulaşıma kapandı.

İstanbul Valisi Muhammer Güler istanbul'da metrakareye 85 kg. yağış düştüğünü bildirdi.

İSTANBUL İÇİN UYARI

İstanbul’da öğle saatlerinden itibaren çok kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, İstanbul il genelinde etkili olması beklenen çok kuvvetli yağışın, yarın sabah saatlerine kadar etkili olacağı kaydedildi.Vatandaşlardan ve ilgililerden ani sel, su baskını, sel ve yıldırım gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.