BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Alexin oyun zekası tartışılmaz

''Alex'le oynamayı çok şsterdi... Oyun zekası tartışılmaz..'' Bu sözler hangi genç futbolcuya ait dersiniz?

Abone ol

Bursasporlu futbolcu Sercan Yıldırım, Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nin Kasım ayı sayısında yer alan röportajında 19 yaşında olmasına rağmen, kendisini sorumluluk sahibi bir insan olarak gördüğünü belirterek, “Şöhreti ve ilgiyi kaldıracak olgunluktayım” dedi.

Hem saha içinde, hem saha dışında bu şekilde davrandığını kaydeden genç oyuncu, “Transfer dönemi süresince ciddi psikolojik sorunlar atlattım. Her gün gazetelerde başka bir takımla isminizin anılması kolay bir durum değil. Bunlar beni insan olarak çok etkiledi, ama Allah'tan performansıma negatif bir yansıması olmadı. Profesyonelce davrandım, yazılanları fazla kafama takmadım” diye konuştu.

SAĞLAM ÇOK KARAKTERLİ BİR TEKNİK ADAM

İstanbul'daki takımlara transfer olup da kaybolan çok oyuncunun bulunduğunu vurgulayan Sercan, kendisinin de onlardan biri olmak istemediğini dile getirdi.
Teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam'a övgüler düzen Sercan, şunları söyledi: “Ertuğrul Sağlam çok karakterli bir teknik adam. Takıma ilk geldiğinde taktik ve oyun stratejisinden önce arkadaşlığı ön plana aldı. Öncelikli olarak oyuncular arasındaki arkadaşlığın pekişmesini sağladı. Çok güzel bağlar oluştu ve gerek saha içinde, gerekse saha dışında gerçek bir takım gibi hareket etmeye başladık. Bunun yararını çok gördük. Arkadaşlık bağlarını bir kez sağladınız mı, bu oynadığınız futbola da yansıyor ve başarı geliyor. Geçen sezon bunun bir örneğini izlediniz.”

Sercan Yıldırım, hangi oyun kurucuyla oynamak isteyeceği yönündeki soruyu ise “Alex ile oynamayı çok isterdim. Oyun zekâsı tartışılmaz” diye yanıt verdi.
Genç oyuncu, ligde tüm defans oyuncularına karşı oynadığını hatırlatarak, “Ama aralarından beni en çok zorlayan Fenerbahçe'den Diego Lugano ve Fabio Bilica. İkisi de sert savunma yapan futbolcular” diye konuştu.