BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  GÜNCEL

Diyanette çalışan kadın sayısı 12 bin

Diyanet İşleri Başkanı bardakoğlu; 'Biz sadece camiye gelenlerin değil; 74 milyonun Diyanetiyiz' dedi ve ekledi...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ''Biz sadece camiye gelenlerin Diyanet İşleri Başkanlığı değiliz. 74 milyonun Diyanetiyiz'' dedi. 

Ali Bardakoğlu, şöyle devam etti:

''Biz sadece camiye gelenlerin Diyanet İşleri Başkanlığı değiliz. 74 milyonun Diyanetiyiz. Herkesin dini hayatından sorumluyuz. Her insanın kapısını çalmak, her insanın derdine koşmak bizim görevimizdir. Bu yüzden son yıllarda 'sosyal amaçlı din hizmeti' kavramını geliştirdik. Suların daha temiz akması, sokakların daha temiz olması, ağaçlandırma konusunda öncü olma, kimsesizin yanında olma, çocuklarını okutamayan aile varsa yardımcı olabilme, cinsiyet ayrımını önleme, kadın haklarını gerçekleştirme din görevlilerimiz elbette ki en önde olmalıdır.'' 

DİYANETTE ÇALIŞAN KADIN SAYISI 12 BİN

İslam dininin kadın haklarına büyük önem veren bir din olduğuna vurgu yapan Bardakoğlu, göreve başladıklarında 2 bin olan kadın çalışan sayısını 12 binlere çıkardıklarını vurgulayarak, ''Onların hizmetine toplumun ihtiyacı var. Onlar sosyal doktorlarımız, hepsine çok teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.

Bardakoğlu, ''Hiçbir siyasi görüşü, rakip, yandaş veya paralel görmüyoruz. Hepsinin dışında kalıyoruz, görevimizi özenle yerine getiriyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliği temel bir misyon, yine bizim ortak paydamız...'' ifadelerini kullandı.