BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.493,20
HABER /  GÜNCEL

Türkiye sağanak yağışlara teslim oldu

Yalnızca İsranbul değil Türkiye sağanak yağışlara teslim oldu.. İşte yurdumdan sel haberleri...

Abone ol

Sağanak yağış yalnızca İstanbul'u değil Türkiye'yi esir aldı... İşte bölge bölge yağış raporu:

ŞANLIURFA
Şanlıurfa'da iki gündür yağan yağmur sel felaketine neden oldu. Sel bu kez metropol belde olan Karaköprü'yü vurdu. Karaköprü Beldesinin bir bölümü, yağmur yağışı nedeniyle oluşan sel suları altında kaldı. Beldede vatandaşların araçları sel sularında sürüklendi, 1 köprü tamamen yıkıldı. 6 otomobil ile 1 adet motosiklet sel sularını kapılarak sürüklendi. Beldede bulunan yeni inşa edilmiş bir köprü ise tamamen yıkıldı.

POLİSTEN DİKKAT DİKKAT EVLERİ BOŞALTIN UYARISI

GAP'ın başkenti olarak bilinen Şanlıurfa'nın 26 bin nüfuslu metropol Beldesi dün gece sel sularına teslim oldu. Dere yatağı kenarında milyon dolarlar harcanarak yapılan binaların boşaltılması için polis sabaha kadar görev aldı. Polis minibüsü dere kenarında bulunan bina sakinlerine, "Dikkat dikkat, dere kenarında bulunan evlerin bodrum katında olanlar evlerini boşaltsın. Araç sahipleri araçlarını çeksin. Dere taşacaktır" uyarısı yapıldı.

Sivil Savunma ekipleri 3'ü çocuk toplam 5 kişilik aileyi uykudan uyandırarak sel felaketinden kurtardı. Yalın ayak yataklarından çıkan 3'ü çocuk 5 kişilik ailenin korkuları gözlerinden okunuyordu. Büyüklerinin kucaklarında olup bitenlerden habersiz 3 çocuk korkulu gözlerle etrafı izledi.

TEKİRDAĞ ŞARKÖY

Tekirdağ'ın Saray ilçesi Safaalan köyünde, sağanak yağış nedeniyle 3 yazlık ev sular altında kaldı. Safaalan köyü mücavir alanındaki 3 yazlık evi su bastı.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 63 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker akşam saatlerinde saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz ve sağanak nedeniyle yollarına devam edemeyerek rotalarını Şarköy sahillerine çevirdi.

Tüm ışıklarını yakarak Şarköy sahillerine demirleyen gemilerde bulunan personel, fırtına ve 3 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamayarak geceyi gemilerde geçirmek zorunda kaldı.

Sabah saatlerinde fırtınanın etkisini azaltmasının ardından yerli ve yabancı bandıralı 51 şilep ve tanker Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket etti. 12 gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy'de demirli bekliyor.

Şiddetli poyraz ve yağmur Şarköylü balıkçıları da olumsuz etkiledi. Meteorolojinin uyarılarını dikkate alan bazı balıkçılar balığa çıkmadı. Marmara Denizi'nde balıkta olan tekneler de geriye dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy Balıkçı barınaklarına demirlemek zorunda kaldı.

ŞEHİDİN MEZARI DA TAHRİP OLDU

Terör örgütü PKK üyelerince 1994'te Ardahan'da çıkan çatışmada şehit olan er Kemal Demir'in mezarı da selden olumsuz etkilendi. Mezar taşları ve çevrede bulunan korkuluklar yerinden çıkarken, bayrak direği ise birkaç metre ileriye sürüklendi.

Mezarlığı kendi imkanlarıyla en kısa sürede yeniden düzenlemeye çalışacaklarını ifade eden Demir, ''Sel çok şiddetliydi, burada bulunan bütün mezarlar ve ekili alanlar zarar gördü'' dedi.

Köylülerden Kadir Çakmak ise sel sularının 12 gün önce vefat eden annesi Altun Çakmak'ın mezarına zarar verdiğini belirterek, sel sularıyla annesinin cesedini kilometrelerce uzağa sürüklediğini kaydetti.

Köylülerin desteğiyle yapılan arama çalışmaları sonucunda cesede ulaştıklarını anlatan Çakmak, ''Defin işlemini yeniden gerçekleştirdik. Köyümüzden geçen ve şiddetli bir yağmurda taşan dere yatağının yeniden düzenlenmesini istiyoruz'' diye konuştu.

TRABZON

Trabzon'da iki gündür aralıklarla etkili olan sağanak yağış sonrası kanalizasyonlar patladı. Mazgallardaki taşkınlardan dolayı, Pazarkapı Mahallesi'nde Piyasa Meydanı ve Kadınlar Pazarı civarındaki çok sayıda işyerini su bastı. Bölgede itfaiye ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar da kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalışıyor.