BIST 9.890
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.450,03
HABER /  EKONOMİ

Paranın sihirbazı konuştu

Piyasalar belirsiz. Yatırımcı kararsız. Para sihirbazı George Soros euro ve doları karşılaştırdı. Yatırımcıya da tavsiyesi var.

Abone ol Milyarder işadamı George Soros'a göre euro, dolar yerine dünyanın temel rezerv para birimi olamaz. Kriz netleşene kadar yatırımcıya ellerindeki parayı korumaları önerisinde bulundu.

Soros, en son kitabının tanıtımı için geldiği Brüksel'de yaptığı açıklamada, “Euronun, doların yerini alabileceğini düşünmüyorum ve iki ana rezerv para birimi olan bir sistem istikrarlı bir sistem değildir” dedi.

YATIRIMCILARA PARANIZI KORUŞUN TAVSİYESİ

George Soros, şu an dünyada istikrarsızlık periyodu ve belirsizliğin zirvesi yaşandığını ifade etti. Şu an hâlâ servet yıkımı zamanı olduğunu söyleyen Soros, otoriteler ve piyasaların nasıl cevap vereceği netleşene kadar yatırımcılara ellerindeki parayı korumalarını tavsiye etti.

KRİZİ AŞMANIN YOLU GÜVENLİKLİ ÜRÜNLER

Soros, yaşanan mali krizden çıkarılacak dersin sadece para arzını değil, kredilerin de kontrol edilmesi ihtiyacı olduğunu, piyasaların sıkıntıdan kurtulmadığını belirtti. George Soros, bankaların içinde bulunduğu şu anki krizi aşmanın yolunun daha kompleks güvenlikli ürünler olduğunu ifade etti.

Soros, sorunun temelinin, sistemin kendi içindeki belirsizliği tanımadaki başarısızlığa dayanan aşırı baskı olduğunu kaydetti. Hedge fonların diğer piyasa oyuncuları gibi düzenlenmeye ihtiyacı olduğuna işaret eden Soros, “Bankaların hedge fonlara borç verdiğinde daha fazla reverve ihtiyacı bulunmaktadır” dedi.