BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Özgür Özel'den Burcu Köksal'a yanıt! 'CHP'li belediyeler söz verecek"

CHP lideri Özgür Özel, Kütahya'da açıklamalarda bulundu. Özel, CHP Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın 'DEM Parti hariç herkese kapımız açık' açıklamasına yanıt verdi. Özel, tüm CHP’li adayların taahhütname imzalayacağını belirterek, "Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı. CHP’li belediyeler kişilerin inancı, dini, ırkı, siyasi görüşüne bakmaksızın kapıları herkese açacaklarına söz verecekler” dedi.

Abone ol

Özgür Özel'in de katıldığı dünkü Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı öncesinde konuşan Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" sözleri CHP'yi karıştırdı.

Uşak'ta konuşan CHP lideri Özgür Özel, bu sözler için “Sürçülisan yaşandı” derken, TV100’den Barış Yarkadaş’a konuşan Köksal "Ben bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Bakırköy'den Burcu Köksal'a "Öyle 'Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partiler hariç şunlarla görüşürüm' diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak" sözleriyle çok sert bir yanıt verdi.

Özgür Özel: CHP’li belediyeler söz verecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisince Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen Kütahya Halk Buluşması'na katılarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özel, "Yarından itibaren bütün belediye başkan adayları bir taahhütname imzalayacaklar. Daha önce mal varlıklarını asacaklarını söylemiştim. Ayrıca CHP’li belediyeler kadın hakları konusunda taahhütte bulunacaklar. Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı. CHP’li belediyeler kişilerin dini inancı, doğduğu yer, ırkı, hangi siyasi görüşe bakılmaksızın belediye hizmetlerini eşit sunacaklarına söz verecekler. Cuma günü CHP’li belediyelerin kamuoyuna açık taahhütlerini eşit hakça hizmeti kimseyi ayırmadan sunacaklarına dair belediye başkanlarımıza göndereceğiz. Onlara inanıyoruz, güveniyoruz" diye konuştu.

"Bu işi CHP olarak kökünden halledeceğiz"

Kütahya'nın bazı ilçelerinin doğalgaz beklediğini belirten Özel, "Bir evladı doğalgaz isteyince dönüp de onu azarlayan Erdoğan’a inat yüzde 90 oy alıp da herkesin adını anıp da adını anmadığı Aslanapa’ya da merhaba! Kütahya’nın bütün sorunlarını biliyorum. Bir yandan Erdoğan’ın doğalgaz isteyenleri azarladığını biliyorum. Domaniç’te kendisi en erken 2026 derken adayın bu yıl getireceğiz yalanını da biliyorum. Yıllardır buranın doğalgaz sorunu çözülmez. CHP’nin yönettiği şehirlerde bu sorun yok. Cumhur İttifakı’nın yönettiği bu şehir de maalesef bu sorun var. Doğalgaz sorununu çözmek için genel de cumhurbaşkanı olmaya gerek yok, yerelde işini bilen kişilere gerek var. 10 yıldır doğalgaz gelecek diye söz veriyorlar. Tavşanlı’daki özelleştirmelerin oluşturduğu işsizliği görüyoruz. Bu işi CHP olarak kökünden halledeceğiz. Seçim akşamı en çok konuşulan Kütahya’nın seçimi olacak. Bak Recep Tayyip Erdoğan bir zaman bayrağı indirmeye ezanı dindirmeye kalktılar. O dönemde senin şimdi peşinden gittiklerin işgal donanmasına kırmızı halı seriyordu. Benim peşinden gittiğim Kartal İstim botunun üzerine çıkmış ‘Geldikleri gibi gedecekler’ diyordu. Eğer günün birinde bu ülkede bir tehlike olursa. Tayyip Erdoğan’ın kiler var ya onların yerine Çanakkale’de dedeleri kefensiz yatanlar kurtaracak" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Merkezi bildiri yayınladı

Burcu Köksal'ın sözlerinin yankıları sürerken CHP Genel Merkezi bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bildiride "Bugün yönetmekte olduğumuz ve 31 Mart 2024'ten itibaren yönetmeye başlayacağımız tüm belediyelerimizin kapıları herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

Yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Halk Partisi, bir asrı aşan tarihimizde olduğu gibi, bugün de siyaset ve yönetim anlayışının temeline Cumhuriyeti, demokrasiyi, eşit yurttaşlığı, halkçılığı koymaktadır.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ten devraldığımız tarihsel sorumluluğumuz ışığında halkın tüm kesimlerini ayrım gözetmeksizin kucaklamayı, halkımızın sorunlarına çözüm üretmeyi, halkımızla omuz omuza ülkemizi bulunduğu noktadan daha ileriye taşımayı en büyük görevimiz kabul ediyoruz. 100 yıl önce emperyalizme karşı bağımsız, eşit, özgür bir ülkeyi kuran iradenin torunları olarak bugün de eşit, özgür, birlikte zengin ve barış içinde yaşayan bir ülke inşa etme hayalimiz ve irademiz her zamankinden daha güçlü.

Türkiye'yi kimlikler üzerinden ayrıştıran kutuplaştırıcı siyasetin karşısında inanç, etnik köken, yaşam tarzı, sosyoekonomik durum, siyasi görüş ayrımı yapmaksızın tüm halkı kapsayan ve kucaklayan bir siyaseti kurmakta kararlıyız. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine giderken, bu anlayışın ve ilkelerin en açık ifadesi olan, Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel tarafından liderliği yapılan Türkiye İttifakı'nı yurdumuzun dört bir köşesinde kararlılıkla kuruyor ve büyütüyoruz.

Halkçı belediyeciliği rehber edinen, gücünü halkın iradesinden alan Cumhuriyet Halk Partili belediyeler geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de tüm toplum kesimlerini ayrımsız kucaklamaya devam edecektir. Bugün yönetmekte olduğumuz ve 31 Mart 2024'ten itibaren yönetmeye başlayacağımız tüm belediyelerimizin kapıları herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır. Tüm halkımızı 31 Mart 2024'te Türkiye İttifakı'nda buluşmaya davet ediyoruz."

İşte yayınlanan o bildiri;