BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,85
ALTIN 2.431,62
HABER /  EKONOMİ

Özgür Demirtaş'ın istediği olmadı! Yeni Merkez Bankası Başkanı sonrası 'borsacılar'ı uyardı...

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın affını istemesinin ardından yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu. Cevdet Yılmaz'ın başkan olması için haftalardır kulis yapan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yeni başkan için bakın neler söyledi? Borsacı hesaplara hangi uyarıyı yaptı?

Abone ol

Merkez Bakası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babasıyla ilgili iddiaların ardından haftalardır "Merkez Bankası'nın başına Cevdet Akçay" geçmeli kampanyası ve kulisi yapan Özgür Demirtaş istediğini alamadı. Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan oldu. Özgür Demirtaş, Cevdet Akçay Merkez'in başına geçemeyince bakın neler yazdı? Borsacı hesapları hangi konuda uyardı? İşte ayrıntılar...

Son kez Cevdet Akçay çağrısı yaptı

Hafize Gaye Erkan'ın affını istediği haberlerinin ardından Özgür Demirtaş, bir kez daha Cevdet Akçay çağrısı yaptı. Demirtaş, sosyal medya hesabından, "Eğer defalarca yazdığım isim (Cevdet Akçay) Merkez Bankası Başkanı olursa, MB politikası kaldığı yerden çok daha iyi şekilde yoluna devam eder. Umarım ama ülkem için gerçekten umarım Cevdet Hocayı yaparlar…" dedi. 

Karahan uzman ve eğitimli bir isim

Merkez Bankası Başkanı'nın Fatih Karahan olarak duyurulmasının ardından bir paylaşım daha yapan Özgür Demirtaş, "Fatih Karahan alanında uzman ve iyi eğitimli bir isim. Merkez Bankası politikasının değişmeden devam etmesini, Para politikasının daha da sıkılaşmasını DİLERİM… Mali Politikanın ise Merkez Bankasının arkasında kalmamasını DİLERİM…" dedi.

Özellikle 'borsacılar'ı uyardı

Özür Demirtaş, yeni Merkez Bankası Başkanı'yla birlikte özellikle 'Borsacı'ları uyardı. İşte Özgür Demirtaş'ın o uyarıları...

- Özellikle BORSACI hesapların okuması lazım: Yeni Merkez Bankası Başkan ataması ile ilgili görüşlerim:
1-) Borsacı hesaplar, Hafize hanımın görevden alınmasının kötü olacağını düşündüler. Ortalığı ayağa kaldırdılar. HAYIR öyle olmayacak.
2- ) Hafize hanım ile ilgili iddialar kurumun ciddiyeti açısından risk idi. Görevden alınması piyasalar için olumludur. Bu Naci Ağbal meselesi ile aynı değildir.
3-) Ben şahsen Cevdet Akçay’ı istemiştim. Çünkü çok kötü başka bir tercihten korkmuştum. Ancak Fatih Karahan da gayet eğitimli ve liyakatli bir isim.
4-) Bundan sonra önemli olan Merkez Bankasının SIKI para politikasına hız kesmeden devam etmesi.
5-) Merkez Bankası görevini yaptıktan sonra iş Mali Politikaya düşüyor. Ekonomi bakanının söylediği Devletin ve siyasetçilerin TASARRUF yapması şart.
6-) Uzun vadeli iyileşme için de yıllardır söyleye söyleye dilimizde tüy biten yapısal reformlar şart.

'Kötü olacak' diyenler mahcup oldu

7-) Hafize hanımın ayrılmasının Borsa için kötü olacağını düşünüp, konu hakkında eğitimleri olmadığı için de PANİK olup oraya buraya saldıran kişiler mahçup olmuşlardır umarım. Hafize hanım ayrılınca Borsa etkilenmez, nasıl GİDECEKTİYSE öyle gider. Yani Çıkacaktıysa çıkar, Düşecektiyse düşer. Ortalığı ayağa kaldırmanın gereği yoktu ama Borsa hesapları 2-3 hafta önce çıldırmıştı.
8-) Yeni Başkanın ortodoks politikaya devam edeceğini düşünüyor ve umuyorum.
9-) Cevdet Akçay’ın birikiminden de bankanın yararlanmaya devam edeceğini umuyorum. Yabancı yatırımcının çekilmesi açısından bu çok önemli. Fatih Karahan atamasının Türkiye için olumlu olmasını diliyorum. Yapısal reformların yapılmasını ve Bu ekonomik krizden biran önce çıkılmasını ülkem için DİLİYORUM.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kimdir? Eşi ve çocukları! Fatih Karahan nereli?
Foto Galeri Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kimdir? Eşi ve çocukları! Fatih Karahan nereli? Galeriye Gözat