BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Öğrencileri sahne heyecanı sardı

Karşıyaka Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde geleneksel olarak gerçekleştirilen Cahit Atay Liseler Arası Tiyatro Şenliği başladı.

Abone ol

Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde 14 gün boyunca 14 okulun 14 oyunu sahnelenecek. Her okul, gündüz öğrencilerine, gece ise veli ve davetlilerine oyununu sergiliyor.

Sahne heyecanı yaşayan öğrenciler aylar süren hazırlıklar sonrası yeteneklerini en iyi şekilde sergileyebilmek için gayret ediyor. Karşıyaka ve Çiğli ilçelerindeki liseler ile Karşıyaka Belediyesi Gençlik Merkezi Tiyatrosunun sahne alacağı şenlikte 15 bin seyirciye ulaşılması bekleniyor.

Karşıyaka Gazi Lisesi öğrenciler bu yıl Hüseyin Erdoğan'ın yazıp yönettiği bir kabare ile sahne aldı. Toplumsal ahlaksızları konu alan beş sahnelik oyunda yozlaşma, vurdum duymazlık, rüşvet gibi konular yer alıyor. Sahnelenen oyunlarla aynı zamanda gençlere mesajlar de veriliyor. Şenlik kapsamında Bilge Uçar'ın Kılıbık, Aziz Nesin'in Damda Deli Var, Yılmaz Erdoğan'ın Kadınlık Bizde Kalsın, Savaş Aykılıç'ın Ah Şu Büyükler, Mehmet Baydur'un Düdüklü Kıymalı Bamya, Turgut Özakman'ın Bir Şehnaz Oyun gibi birbirinden güzel eserler sahne alacak. Şenlikte hem öğrenciler ilk kez sahneye çıkma heyecanı yaşayacak, hem de binlerce kişi tiyatro izleme imkanı bulacak. Gençlere her zaman sahip çıktıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak "Tiyatro şenliğimiz geleneksel olarak sürdürülmektedir. Yoğun ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor. Karşıyaka dışından da katılan okullar her yıl olmaktadır. Gençlerimizin ders dışında sanata zaman ayırmaları onların gelecekteki yaşamlarına da olumlu etkisi olacaktır" dedi.