BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Lösemili genç kızın buruk sevinci

Sakarya'da, üniversite öğrencileri düzenledikleri gösterinin geliriyle lösemi hastası genç bir kıza çamaşır makinası hediye etti.

Abone ol

Çamaşır makinasını görünce buruk bir sevinç yaşayan genç kız ödenmeyen borçlar nedeniyle elektrikler kesik olduğu için makinanın çalıştığını göremedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü 3. sınıf öğrencisi Mert Palavaroğlu, mide kanserinden ölen Türkiye'nin önemli armatürü çocuk palyaçosu ve çocuk oyunları uzmanı babası Tahir Palavaroğlu'nun anısına birlikte okuduğu arkadaşları ile grup Curcuna'yı kurdu.

Mert Palavaroğlu, arkadaşları Hüseyin Dilber, Furkan Yılmaz, Özkan Akçay, Alican Kulpiki Bayram, Hasan Bayram, Mehmet Ali Kılıç ve Pınar Diker ile kurdukları grup Curcuna ile gerçekleştirdikleri anlamlı gösterinin geliri ile lösemi hastası genç kızı sevindirdi. Adapazarı Çark Rotaract Kulübünün katkıları ile gerçekleşen Curcuna gösteri grubunun gösterisinden toplanan parayla 7 yaşında iken kan kanserine yakalanan 17 yaşındaki Özlem Cambaz'a çamaşır makinası satın alındı.

BURUK SEVİNÇ
Sakarya Kanserder Başkanı Nihal Akar, Curcuna gösteri grubunun kahramanlarından Alican Kulpiki Bayram'ı yanına alarak bir araca yükledikleri çamaşır makinası ile genç kızın yaşadığı Erenler İlçesi Yeni Mahallede bulunan baraka eve geldi. Işın tedavisi sonrasında evine gelen Özlem Cambaz çamaşır makinasını kapıda görünce buruk bir sevinç yaşadı. Biriken 2 bin TL'ye yaklaşan elektrik borçları nedeniyle elektrikler kesik olduğu için Özlem Cambaz çamaşır makinasının çalıştığını göremedi.
Lösemi hastası Özlem Cambaz ışın tedavisinin iyi gittiğini, hediye edilen çamaşır makinasının kendisini mutlu ettiğini ancak elektrikler kesik olduğu için üzgün olduğunu söyledi.

Sakarya Kanserder Başkanı Nihal Akar, üniversite öğrencilerinin gerçekleştirdiği gösteriden toplanan para ile lösemi hastası genç bir kıza sürpriz yaptıklarını söyledi. Başkan Akar, Özlem Cambaz'ın iyileşmesi için çamaşırlarının ayrı yıkanmasının yanı sıra baraka değil sağlıklı bir evde yaşaması gerektiğini, babasının da işsiz olduğundan dolayı biriken elektrik borçlarını ödeyemediğini anlattı.

Ailenin sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden Akar, genç kızın tedavisinin iyi gittiğini uygun bir ilik bulunması durumunda Özlem'in sağlığına kavuşacağını söyledi.

Curcuna grubunun temsilcisi Alican Kulpiki Bayram da gösterinin geliri ile genç kıza hediye almaktan dolayı mutlu olduklarını, ailenin borçtan kapanan elektriklerinin açılması için ikinci bir gösteri yapmaya hazır olduklarını söyledi.