BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHPde Grup Başkanvekilliği yarışı

CHP'de Grup Başkanvekilliği seçimi de tam bir yarışa sahne olacak. Şimdiden 4 aday var.

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan seçilmesi ve yeni Parti Meclisi (PM) üyelerinin belirlenmesinin ardından gözler Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve boşalan iki Grup Başkanvekiliği için yapılacak seçimlere çevrildi.

PM’nin ilk toplantısı cumartesi yaparak MYK üyelerini seçmesi bekleniyor. Salı günü de Kılıçdaroğlu’nun genel başkan, Hakkı Suha Okay’ın da PM üyesi olması nedeniyle boşalan iki Grup Başkanvekilliği için seçim yapılacağı belirtiliyor.

Baykal’a yakın isimler arasında yer alan Adana Milletvekili Tacidar Seyhan da Grup Başkanvekilliği’ne aday olmaya karar verdi. Kılıçdaroğlu ekibinin ise Grup Başkanvekillikleri için Trabzon Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ile Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi aday göstermek istedikleri biliniyor. Konya Milletvekili Atilla Kart’ın da aday olmayı düşündüğü ifade ediliyor.

Seyhan dün Genel Merkez’de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile de görüştü. Kılıçdaroğlu’na ‘hayırlı olsun’ diyen Seyhan, Grup Başkanvekili adayı olacağını da söyledi. Seyhan, Radikal’e yaptığı açıklamadaysa Kılıçdaroğlu’na beklentisini anladığını ifade ederek, “Kendisi aday önermediğini herkese eşit mesafede olduğunu başarılar dilediğini söyledi” dedi. Adaylık kararını Baykal ile görüşmediğini kaydeden Seyhan, “Ancak Deniz Bey ile de görüşeceğim, bir milletvekili olarak desteğini isteyeceğim” dedi.