BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.429,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Simavda çilek üreticilerine destek

Kütahya Simav Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, çilek üreticilerine verdikleri desteğin devam edeceğini bildirdi.

Abone ol

Üreticilerinin sıkıntılarını yerinde tespit etmek amacıyla İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, Özel İdare Müdürü Mustafa Turan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Çetin Balamur ile birlikte, Koyunoba köyüne giden Kaymakam Cengiz Horozoğlu, çilek bahçelerine girerek üreticilerle görüştü, sıkıntılarını dinledi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından verdikleri desteği artırarak devam ettireceklerini söyledi.

Köy Muhtarı Ali Akkuzu’dan da hem köy hem de üreticilerin sıkıntılarıyla ilgili bilgiler alan Kaymakam Cengiz Horozoğlu, 2008 yılında Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan çilek üretimi projesinin giderek yaygınlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çilek üretiminin Simavlı çiftçinin yeni umudu ve gözdesi olduğunu ifade eden Kaymakam Cengiz Horozoğlu, ürünün toptancılar tarafından çiftçinin ayağında teslim alınmasının da güzel bir gelişme olduğunu kaydetti.

Üreticilerin sulama suyu sıkıntılarına son vermek üzere elinden gelen gayreti göstereceğini vurgulayan Kaymakam Cengiz Horozoğlu,” Devlet ve millet işbirliği ile hayata geçirilen projeler her zaman başarılı oluyor. Vatandaş çilek üretimiyle bütçesine önemli ölçüde katkı sağlıyor. Bunun sonucu olarak da yaşam koşulları iyileşiyor.

Bu tür projelerin başarıyla uygulanmasını görmek bizleri mutlu ediyor. Çilek üreticilerinin sıkıntılarına son vermek için Kaymakamlık ve kurumlar olarak elele verdik. Bu hususta elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Koyunoba Köyü Muhtarı Ali Akkuzu, Kaymakam Cengiz Horozoğlu ve daire müdürlerine teşekkür ettiğini bildirdi.