BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.463,94
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersinde şantaj şebekesine darbe

Mersin'de belediyeden ihale almak için şantaj yaptıkları, adam kaçırma ve tefecilik olaylarına karıştıkları ileri sürülen 11 kişi tutuklandı.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şantaj, tefecilik ve adam kaçırma olaylarına karıştıkları ileri sürülen suç örgütünü ortaya çıkarmak için çalışma başlattı.

Yürütülen çalışma ve yapılan teknik takip sonucu aralarında amatör lig takımlarından Mezitlispor'un eski başkanı ile gazeteciler ve meclis üyesinin de bulunduğu suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda Mezitlispor'un eski Başkanı O.T., merkez ilçe Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi M.K. ve gazeteci M.T.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Zanlıların adam kaçırma, tefecilik, ihale almak için şantaj yaptıkları iddia edildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında eski kulüp başkanı, meclis üyesi ve gazetecinin de bulunduğu 11 kişi tutuklanırken, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.