BIST 10.056
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.419,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Burhaniyede sigaraya izin yok!

Burhaniye'de düzenlenen bir seminerde konuşan ,İl Sağlık Müdürlüğü Akıl ve Ruh Sağlığı Şube Müdürü Dr. Cemal Poyraz sigara denetimlerinin artırılmasını istedi.

Abone ol

Kamu kurumlarında kurum yetkilisinin bir kişiyi ceza kesmekle görevlendirmesi gerektiğini belirten Dr. Poyraz, hiç bir zaman sigara reklamı yapılamayacağını söyledi.

Burhaniye Ticaret Odası Salonu’nda düzenlenen seminere Sağlık Grup Başkanı Dr. Faruk Kendigelen ile polis, jandarma ve belediye zabıtası ile çevre sağlığı teknisyenleri katıldı. Balıkesir de sigara denetimlerinin aralıksız sürdürüldüğünü belirten Dr. Cemal Poyraz, “Kamu kurumlarında sigara içme odaları oluşturulamaz. Kurum yetkilisi bir kişiyi ceza kesmekle görevlendirecek. Sigara içenin zorluk çıkarması halinde kolluk kuvveti çağrılacak. Özel taşıtlarda da sigara içilemez.

İçene 70 lira ceza uygulanır. Özel işletmelerde mutlaka uyarı yazıları olacak. Sigara içilmesine göz yuman işletmeye 572 lira ile 5 bin 723 lira arasında ceza uygulanacak. Sigara firmaları hiçbir zaman reklam yapamaz. 18 yaşından küçüklere sigara satılamayacağı gibi bunlar sigara dağıtımında ve üretiminde de çalıştırılamaz. Sağlık ve eğitim hizmeti verilen yerlerde sigara satışı yapılamaz. Sigara yasağı konusunda kurum amirleri ve kolluk kuvvetleri üzerlerine düşeni yapacak. Görevlerini yapmayanlar hakkında da idari işlem yapılır” dedi.