BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.432,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TIR şoförleri sınırda 50. güne girdi

Irak'ın Halil İbrahim Sınır kapısında mağdur kalan şoförlerin bekleyişi 50'inci gününe girdi.

Abone ol

Şoförler, Türkiye'ye dönmek için yetkilerin devreye girmesini bekliyorlar. Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu, Kuzey Irak tarafında yaklaşık olarak 50 gündür mahsur kalan Türk şoförlerin geri dönüşlerini sağlamak için çalışmalar yapılmasını beklediklerini söyledi.

Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu, "Tetra lojistik şirket tarafından Irak ile İran arasında çalışmak üzere aylık 3 bin TL ücret karşılığı anlaşılan 85 kamyoncu esnafımız firmanın evrak eksikliğinden dolayı 50 gündür Irak'ın İbrahim Halil Gümrüğü'nde beklemektedirler.

Bu durumdan haberimiz olduktan sonra telefonla şoför esnafımıza ulaştık ve sorunlarının kendilerinden dinledikten sonra firma sahibi Ertuğrul Eryılmaz'a ulaştık. Firma müdürü ile sorunun çözümü için neler
yaptığını sorduk. Kendisinin de firmanın bazı eksiklerinden dolayı bu sorunun yaşandığını sorunun en kısa sürede çözüleceğini ve araçların yüklemeye gideceğini belirtti.

Yetkililerden bu sorunun çözümü için gerekli girişimlerin yapılmasını ve 50 gündür Irak'ta bekleyen şoför esnafımızın evlerine dönmeleri için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Ayrıca lojistik firmasının da bekledikleri bu süre içerinde anlaşılan ücret üzerine şoförlere ödemelerinin yapılmasını ve 85 esnafımızın bu mağduriyetinin
giderilmesi için gerekli girişimlerin yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu.