BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.495,74
HABER /  GÜNCEL

Yanan mum annelerini hayatını çaldı

Borçları yüzünden elektrikleri kesilmişti... İki kız kardeş, yaktıkları mumu söndürmeden uyudu. Alevler evi sardı ve...

Abone ol

Edirne'de yatalak anne diri diri yandı, onu kurtarmaya çalışan kızlarının feryatları yürek dağladı. Olay dün sabah Meydan Mahallesi'nde yaşandı. Yatalak anne İlfet Taşdelen (67) ile birlikte kalan kızları Gülçin Taşdelen (21) ve Gülşah Günyeli (24), 600 TL'lik borcu ödeyemeyince 6 gün önce elektrikleri kesildi. Aile mum ışığında yaşamaya başladı. İki kardeş, dün yaktıkları mumu söndürmeden uyudu.

ÇIRPINDILAR OLMADI

Sabaha karşı mum devrildi, alevler kısa sürede evi sardı. Gülşah ve Gülçin, hasta annelerini dışarı çıkarmaya çalıştı ama başaramadılar. Çaresiz kalan kızlar kendilerini dışarı attı. İhbar üzerine itfaiye kısa sürede olay yerine ulaştı. Ancak merdivenli araç gelmeyince üst katta mahsur kalanları elektrik arıza ekibi tahliye etti. 2'si bebek  6 kişi hastaneye kaldırıldı. Felçli anne Taşdelen ise kurtarılamadı.

KALK ANNE, DÖNER ALACAĞIM

ANNESİNİN hala yaşadığını sanan Gülçin Taşdelen, ceset torbası içinde görünce sinir krizleri geçirdi. Gülçin Taşdelen, 'Annem beni çok sever. Annemden başka kimse kalmadı, babam da gitti. Kalk anne sana döner alacağım, sen çok seversin' diye feryat etti.

SEPETLE HAYATA DÖNÜŞ

BİNADA mahsur kalanlar arasında çocuklar da vardı. Aileler, kendilerini bir yana bırakıp önce onların kurtarılmasını istedi. 4 aylık Beren'in dumandan etkilenen annesi, evladına sağ salim kavuşunca gözyaşlarına boğuldu.