BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.420,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükşehire izinsiz fotoğraf davası

Geçen yıl oğlunun fotoğrafının reklam panolarında izinsiz kullanıldığını belirten baba İzmir Büyükşehir belediyesi'ne dava açacağını söyledi.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan kutlama afişleri ile toplu ulaşım kartı olan Kentkart'ta fotoğrafları kullanılan 9 yaşındaki bir çocuğun marketçilik yapan babası Armağan Özpınar, oğlunun fotoğrafının çeşitli yerlerde kullanıldığı gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi aleyhine dava açacaklarını söyledi.

Geçen yıl oğlunun fotoğrafının reklam panolarında izinsiz kullanıldığını ve oğlunun bu afişi görmemesi için özel çaba sarf etseler de başaramadıklarını anlatan Özpınar, çocuğunun bu durumdan etkilenip farklı davranışlar geliştirdiğini söyledi.

Bu yıl da, geçen yıl olduğu gibi yine kendilerine danışmadan aynı fotoğrafın toplu ulaşım kartlarında kullanıldığını belirten Özpınar, şunları söyledi: "Bu olaylar yaşandıktan sonra belediyede birilerine ulaşmak istedim fakat karşımda muhatap alacak kimseyi bulamadım.

Aile olarak onlara karşı tazminat davası açacağız. Bu dava 1000 lira da olabilir, 1 milyon lira da olabilir. Bizim bu davayı açmakta amacımız bundan sonra da bu tip olayların yaşanmaması için önlemlerin alınmasını sağlamak. Biz bu durumdan aile olarak etkilendik. Bundan sonrada etkilenen başka aileler olmasın. Yetkililer lütfen bu tip bir işe girerken daha dikkatli davransın."