BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.424,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gurbetçilere urist getirin çağrısı

AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, il dışında yaşayan yaklaşık bir milyon Sinoplunun memleketleriyle bağlarını koparmamalarını istedi.

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, il dışında yaşayan yaklaşık bir milyon Sinoplunun memleketleriyle bağlarını koparmamaları noktasında duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada gurbetçilerin memleketleriyle bağlarını koparmamaları gerektiğini vurgulayan Cingiz Tokmak, "Dışarıda yaşayan bir milyonun üzerinde Sinoplu var. Bu Sinopluların birçoğunun memleketleriyle bağlarını koparmadıklarını görmek burada yaşayan Sinoplular olarak bizi mutlu ediyor.

Ancak bir milyon gibi bir nüfusunu dışarıya vermiş olan bir il için bu yeterli değil. Bağları daha da kuvvetlendirmek gerekli. Hemşehrilerimiz memleketlerini unutmasın. En az her yıl gelsinler ve daha da önemlisi illerine yatırım yapsınlar. Her zaman söylediğimiz gibi Sinoplular memleketlerine gelirken, en az bir dostunu getirmek suretiyle bu eşsiz güzelliği onlarla paylaşsın" dedi.