BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,93
ALTIN 2.446,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Afyon MHP Gün Sazakı unutmadı

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Gün Sazak'ın ölümünün 30. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Abone ol

Gün Sazak'ın MHP Genel Başkan Yardımcısı iken "ikinci milliyetçi cephe" hükümetinde milletvekili olmadığı halde dışarıdan Gümrük ve Tekel Bakanı olarak vazife aldığını söyleyen İl Başkanı Yılmaz, Gün Sazak'ın prensipli, kararlı ve tavizsiz çalışmalarıyla kısa zamanda gümrüklerdeki rüşvet hırsızlık ve yolsuzlukları en aza indiren isim olduğunu ifade etti.

Yılmaz, "Vurguncu ve soyguncuların düşmanlığını üzerine çekti ama Türkiye Devleti ve Türk Milleti kazandı. O doğru bildiği, inandığı prensiplerinden taviz vermedi. Nihayet o günkü şartlarda, Türkiye'nin kan gölüne çevrildiği günlerde kaçakçı patronlarının kiraladığı katiller tarafından 27 Mayıs 1980 tarihinde şehit edildi.

Cenaze törenine Türkiye'nin dört bir yanından gelen 300 binden fazla gönüldaşların ve vatandaşlarımızın tekbir ve gözyaşları arasında Eskişehir'in Sazak köyünde toprağa verildi. Mekanı cennet, ruhu şad olsun" dedi.