BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseride çete operasyonu: 40 gözaltı

Erciyes Üniversitesi'nde ocak ayında düzenlenen özel güvenlik ihalesine katılan bazı şirketler tehdit edildiklerini öne sürdüler ve operasyon başladı.

Abone ol

Kayseri'de düzenlenen çete operasyonu kapsamında; aralarında dekan, dekan yardımcıları ve işadamları ile özel güvenlik şirketi çalışanlarının bulunduğu 40 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Erciyes Üniversitesi'nde ocak ayında düzenlenen özel güvenlik ihalesine Ankara'dan katılan bazı şirketler, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ederek Kayseri'de bulunan bir özel güvenlik şirketi tarafından ihaleye girmemeleri konusunda tehdit edildiklerini öne sürdü.

İhalenin iptali için üniversiteye yapılan başvurunun da göz ardı edilmesinden dolayı bazı dekan ve dekan yardımcılarının gözaltına alındığı öğrenildi.

Şikayet üzerine harekete geçen savcılık, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. 5 ay süren takibin ardından Ankara 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile operasyon başlatıldı. Kaçakcılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı tarafından görevlendirilen ekipler, özel güvenlik şirketi merkezinde ve bazı iş yerlerinde yaptıkları aramada bütün dosyalara el koydu.

Eş zamanlı yapılan operasyonlar sırasında Erciyes Üniversitesi, İncesu Devlet Hastanesi, Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı Hastanesi'nde de arama yapıldı. Aramalar sonrasında fakülte dekanları, yardımcıları, Kadın Doğum Hastanesi Müdürlüğü görevlileri, Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde görevli memurlar, özel güvenlik şirketi sahipleri ve çalışanlarının aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü binasına götürülen zanlılar, Ankara'dan gelen ekip tarafından sorguya alındı. Ele geçirilen ihale dosyaları ve raporlar incelemeye alındı. 2 gün boyunca aralıksız çalışan ekipler, gözaltı süresinin dolması üzerine zanlıları sağlık kontrolünden geçirmek üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Adli Tabipliği'ne getirdi. Geniş güvenlik önlemi altında getirilen zanlılar doktor kontrolünden geçerken, hastanenin özel güvenlik elemanları patronlarının etrafında etten duvar ördü.
Dosyaları inceleyen ekiplerin çalışması sürdüğü için zanlıların gözaltı sürelerinin de uzatıldığı öğrenildi.