BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmirde tefecilik yapanlara baskın

İzmir'de, çeşitli bankalara ait kredi kartı pos cihazlarını kullanarak tefecilik yapan 16 kişi yakalandı.

Abone ol

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışma doğrultusunda, kredi kartı borcu olan kişilerin bankaya giderek borçlarını yapılandırmak için başvurduğunu, ancak 20 bin TL'lik borcun yapılandırma sonucu 34 bin TL'ye çıktığı için cep telefonu, kontör, otomobil, altın veya un ticareti yapan şahıslarla irtibata geçtiği ve bu kişilerle yüzde 30 komisyonla anlaştığı öğrenildi.

Bankaya yüklü miktarda borcu olan kişileri belirleyerek kendileri ile irtibata geçmesini sağlayan çete üyeleri bankaya olan borcu ödeyerek şahsın kredi kartından alışveriş yapmış gibi çekim yaptıkları bu durumda 20 bin TL'nin 23 bin TL'ye çıktığı ayrıca kazanılan puanların çeteye kaldığı belirlendi. Çete üyelerinin alış veriş yapılmış gibi çektikleri kredi kartı işleminin yasallaştırılması için sahte fatura ve belge düzenledikleri, kart limitinin yetmemesi durumunda borç bitene kadar kredi kartına el koydukları öğrenildi.

22 KİŞİ YAKALANDI
Liderliğini G.G. isimli zanlının yaptığı çete üyelerine polis tarafından eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, U.D., A.G., S.E., F.D., H.İ.B., L.K., F.D., D.A., M.C.S., F.O.G., V.K., A.K., M.K., M.H., Y.K., O.B., H.A., A.K., A.A., D.E. ve M.Y.Ö isimli 22 zanlı yakalandı. 22 zanlı gözaltına alınırken, 6 zanlı ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Operasyonda zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 4 adet tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 tüfek, 82 adet tabanca fişeği, 112 adet av fişeği, 49 bin 600 TL haksız kazanç olduğu tespit edilen nakit para, 20 adet çeşitli bankalara ait pos cihazı, 950 adet başkalarına ait kredi kartı, çok sayıda para yatırma ve çekme makbuzu ile belge ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 16 zanlı; "kasten adam yaralamak, tehdit, çek-senet tahsilatı yapmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet, banka kartları ve kredi kartı kanununa muhalefet, sahte evrak tanzim etmek, suçun aydınlatılmasını önlemek, tefecilik yapmak, ikrazatçılık yapmak, sahte fatura tanzim etmek, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, suçluyu kayırma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, silahlı suç örgütü kurmak ve örgüte üye olmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.