BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.442,65
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ayhan Işık an imzalı fotoğraf

Sinemanın Büyüsü sergisi 7-19 Haziran tarihinde Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Sanat Galeri’nde açılıyor

Abone ol

7-19 Haziran 2010 tarihlerinde Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Sanat Galeri’nde sinema konulu iki büyük sergi açılıyor.

Sinema’nın Büyüsü ve Filateli’de Sinema Sergileri. Afişten pula, plaktan kartpostala, çizgi romandan madalyona, oyuncaktan sinema makinesine, film şeridinden hatıra paraya, sinema ile ilgili hemen her şeyin yer aldığı sergiler, bin metre kare alanda izlenebilecek.

Hepsinin bir hikayesi var

Şerif Antepli koleksiyonlarında yer alan pul, zarf gibi beş binin üzerindeki filatelik malzemeleri izlerken sinemanın tarihinde yolculuk yapacak, gördüğünüz filmlerin bir sahnesine veya sevdiğiniz bir oyuncunun resmine pulların, zarfların üzerinde rastlayacaksınız. Afişlerin, fotoğrafların, belgelerin, objelerin arasında dolaşırken tanıdığınız film müzikleri size eşlik edecek. Sergileri dolaşmaya ara verdiğinizde sinema tarihinin yüz önemli filminden bölümler izlerken anılarınıza da bir yolculuk yapacaksınız.

Koleksiyoner Şerif Antepli açacağı sergiler ile ilgili olarak şu bilgileri veriyor:

“ Çocukluk yıllarımdan beri koleksiyon yapmak hayatımın keyifli bir bölümünü oluşturuyor. Pul toplayarak başladığım koleksiyonculuk serüvenim renklenerek, çeşitlenerek devam ediyor. Sinema’nın Büyüsü ve Filateli’de Sinema Sergilerimde, filateli ve sinema tutkumun koleksiyonlarıma yansıyan örneklerini sunuyorum. Dünyada en çok koleksiyonu yapılan pul, afiş, kitap, oyuncak, plak, fotoğraf, madalyon, çizgi roman gibi birçok değişik koleksiyon türü ile yine dünyada en çok izlenen, sevilen sanat dalı sinemanın birlikteliğinin yer aldığı bu sergilerde izleyiciler keyifli bir zaman geçirecekler. Sergiler nedeniyle özel bir pul yayınlanıyor. Açılışın yapılacağı 7 Haziran Pazartesi günü PTT, Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde özel ilk gün damgası uygulayacak.”


Koleksiyoner Şerif Antepli, koleksiyon kültürünün ülkemizde gelişmesi ve yaygınlaşması için on yıldır Collection Dergisi’ni yayınlıyor. Türkiye’nin seçkin koleksiyonerleri ile beraber kurduğu Collection Club ise birçok koleksiyon sergileri açarak özellikle gençlerin bu kültür hakkında bilgilenmeleri için çalışıyor.