BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ayakkabı boyacılığı yapan annenin dramı

Şanlıurfa'da 50 yaşındaki 3 çocuklu bir anne, boya sandığını sırtına alarak erkek ayakkabısı boyuyor.

Abone ol

Yoldan geçen erkekler ise ayakkabı boyayan kadını hayretler içerisinde izliyor. Şanlıurfa'da 3 çocuklu Zeliha Çiftçi, geçim sıkıntısı çektiği için, erkeklerin bile utanarak yaptığı ayakkabı boyacılığı mesleğini yapıyor.

Kocasının hasta ve yaşlı olduğundan dolayı ayakkabı boyacılığı yapan anne Zeliha Çiftçi, geçim sıkıntısından dolayı çocuklarını okula gönderemediğini söyledi. Sabah saat 10.00'da 12 yaşındaki büyük oğlu ile beraber boya sandığını sırtına alan anne Zeliha Çiftçi, akşama kadar günlük 5 TL kazanıyor.

3 çocuğunun olduğunu belirten anne Zeliha Çiftçi, "Kocam yaşlı çalışamıyor. O çalışamadığı için ben çalışmak zorundayım ve onun için ben ayakkabı boyamak zorundayım. 10 gündür gelip ayakkabı boyuyorum. 3 çocuğum var hepside küçük. İki çocuğum evde diğeri yanımda geziyor. Kimsemiz yok, sadece Allah'ımız var. Kocam ayakkabı boyacılığı yapıyordu.

O da şuan hasta dışarı çıkamıyor. Onun yerine ben geliyorum ayakkabı boyuyorum. Kocamın ne bir maaşı var, ne bir geliri var, hiç bir şeyi yok. Şuan geçimimizi sadece ayakkabı boyayarak sağlıyoruz, bunu da yapmazsak aç kalırız. Oturduğumuz ev kira, elektrik parası, su parası derken, elde avuçta bir şey kalmıyor. Akşama kadar ancak 5 TL kazandım.

Ben bu 5 TL ile kira parası mı vereyim, elektrik parası mı vereyim, su parası mı vereyim, yoksa karnımızı mı doyuralım. Komşularımız bize yardım etmese aç kalırız. Yetkililerden yardım istiyorum. Hangi yetkililere gittiysem bana diyor 'senin kocan var' diyorlar. Gelsinler bir kocamın halini görsünler. Bu koca mıdır?, kocam babam yaşında. Siz bile kocamı görseniz, 'bu mu kocanız' dersiniz. Buradan geçen erkekler bana hayretle bakıyorlar. 'Bir kadın erkek ayakkabı boyuyor' diye konuşuyorlar.

Şuan kocam hasta, kızım hasta, doktora gidiyoruz para yok ki, gidip eczanede ilaç alalım. Mecbur kaldım geldim ayakkabı boyamaya, ne yapayım. Sabah kahvaltı yapmak için üzerimde 5 TL vardı. Onunla da çay ve şeker aldım. Gittim her birinden biraz biraz, aldım ki sabah kahvaltısı yapalım. Yetkililerin yardımını bekliyorum" dedi.