BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Öğrenciler Çanakkale'den döndü

Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi Okuma Salonu'nda okuyan 100 öğrenci ve 10 öğretmenden oluşan kafile Çanakkale gezisinden döndü.

Abone ol

Bingöl Belediyesi tarafından 'Çanakkale geçilmez' sözünün hayat bulduğu topraklarda yazılan kahramanlık destanını yerinde öğrenme imkanı bulmaları için gönderilen kafile 4 günlük gezinin ardından Bingöl'e geri döndü.

Gezinin ardından Belediye Başkanı Serdar Atalay'ı makamında ziyaret eden öğrenci ve öğretmenler, bu duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu'nda Çanakkale gezisine katılan öğrencilerle bir araya gelen Başkan Atalay, atalarımızın yazdığı destanı her Türk evladının yerinde görmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Atalay, "Bu kutsal vatan topraklarının nasıl kazanıldığını, uğruna ne bedeller ödendiğini yerinde gördünüz. Bu duygu çok güzel bir duygu. Ülkemizin büyük, geniş ve güzel bir ülke olduğunu gördünüz. Okulda öğrendiklerinizi tarihiyle, coğrafyasıyla birlikte yaşadınız. Değişik mekanları, değişik yerleri gördünüz. Bunları gezide kısmen yaşamış oldunuz. Bizlerin de birlik ve beraberlik içinde yaşamamız gerek" dedi.

"ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ KENDİLERİNİ BİZİM İÇİN FEDA ETTİ"

Rehber eşliğinde yapılan Çanakkale gezisine katılan öğrencilerden Emrah Okka, bu vatan toprakları ve bağımsızlığın kolay kazanılmadığını yerinde gördüklerini söyledi. Okka, "Aziz şehitlerimizi minnetle hatırlamak bir vefa borcudur. Atalarımızdaki vatan sevdasını ancak buraları gördükten sonra tam anlamıyla idrak edebildik. İnşallah destanların yazıldığı bu yerleri gören gençlerimiz de atalarının emanetine daha bilinçli sahip çıkacaktır. Çanakkale şehitleri bu vatan için bizim için savaştılar. Geri dönüş olmayacağını biliyorlardı. Ama yine savaştılar ve kendilerini bizim için feda ettiler. Biz de bu vatanı en güzel şekilde koruyacağımıza söz veriyoruz. Belediye Başkanımız Serdar Atalay'a bize böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Okuma Salonu Müdürü ve Matematik Öğretmeni Murat Öztürk, ise öğrencilerin kitaplardan okuduğu veya televizyondan seyrettiği yerleri görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Öztürk, "Rehberlerin anlattıkları, geziye katılan öğrencilerimizi çok etkiledi. Öğrencilerimiz, canlarını hiç çekinmeden feda eden şehitlerimizin hikayelerini dinledikten sonra vatan sevgisinin anlamını daha iyi kavradı. Derslerde anlatılanları orada yaşayan öğrencilerimiz, gördüklerini ailelerine ve arkadaşlarına da anlatacak" diye konuştu.
Geziye katılan öğrenciler, hayatlarında büyük iz bırakacak bu geziyi unutmayacaklarını belirterek, Belediye Başkanı Serdar Atalay'a teşekkür etti.